Δήμος Θεσσαλονίκης: Στα 50 εκατ. ευρώ το ύψος του τεχνικού προγράμματος για το 2023

Στα 50 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ύψος του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2023, που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, το πρόγραμμα αυτό είναι υπερδιπλάσιο αυτού του 2019, οπότε διαμορφώθηκε στα 21 εκατ. ευρώ. Όπως έγινε γνωστό, τα 50 εκατομμύρια ευρώ αφορούν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις ενώ εκτιμάται ότι θα κινηθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, καθώς αναμένονται νέες εγκρίσεις έργων μέσω χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

«Θα φτάσουμε σε ένα τεχνικό πρόγραμμα τον επόμενο χρόνο το οποίο κάποιοι ούτε θα ονειρευόμασταν. Ο Δήμος Αθηναίων πέρσι είχε τεχνικό πρόγραμμα 65 εκατομμυρίων. Εμείς αυτό το ποσό μέσα στους επόμενους μήνες θα το έχουμε ξεπεράσει και μάλιστα το 80% του τεχνικού προγράμματος είναι από πόρους οι οποίοι προέκυψαν από την προσπάθειά μας στο Ταμείο Ανάκαμψης, από το Αντώνης Τρίτσης, από το ΕΣΠΑ, εργαλεία δηλαδή που δεν επιβαρύνουν τον πολίτη και όλα αυτά γίνονται σε πολλές κατηγορίες έργων, πάρκα δρόμους, πλατείες πεζοδρόμους, πεζοδρόμια, φωτισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Παρουσιάζοντας το τεχνικό πρόγραμμα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ευφραίμ Κυριζίδης επισήμανε ότι σε αυτό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μελέτες για τον τερματικό σταθμό του Μετρό στη Νέα Ελβετία, τις απαλλοτριώσεις και τα έργα πρασίνου, μελέτες για την ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους, την επέκταση της νέας παραλίας και της ΔΕΘ, έργα αναζωογόνησης εμπορικών οδών, διεκδίκηση εκατό στρεμμάτων στη δυτική είσοδο, ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ανάπλασης γειτονιών, έργα σχολικής στέγης, παρεμβάσεις βιώσιμης κινητικότητας, έργα ηλεκτροφωτισμού, συντηρήσεις πεζοδρομίων κ.α.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα