Δήμος Ελευσίνας: Ανακατασκευή του ιστορικού κινηματογράφου «Ελευσίς»

Υπεγράφη, από τον δήμαρχο Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, η σύμβαση αγοράς του ιστορικού κινηματογράφου Ελευσίς, το πρωί της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου.

Με το εν λόγω οικόπεδο, συνολικής επιφάνειας 1.015,16 τ.μ. και την επακόλουθη ανακατασκευή του κτηρίου, η Ελευσίνα πρόκειται να αποκτήσει την πρώτη στεγασμένη θεατρική σκηνή, με σκοπό τη φιλοξενία κλειστών θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικών προβολών και καλλιτεχνικών δράσεων, ενόψει μάλιστα, και της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, το 2023.

«Η αγορά και αξιοποίηση του Ελευσίς σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τον Δήμο Ελευσίνας. Μία εποχή αναβάθμισης τόσο στον πολιτισμό όσο και στις υποδομές αλλά και μία καθοριστική χρονική στιγμή στη διαδρομή της πόλης. Η αγορά του Ελευσίς εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση, αναβάθμιση και απόκτηση κτηριακών υποδομών που για χρόνια έλειπαν από την πόλη.

Υποδομές, για τις οποίες εργάζεται συντονισμένα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, υπό τον Αντιδήμαρχο Αθανάσιο Μαυρογιάννη και θα συνδράμουν τόσο στην άρτια διεξαγωγή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, όσο και στην τουριστική προβολή και ανάπτυξη του Δήμου. Σημειώνεται, πως η αγορά του εμβληματικού Ελευσίς πραγματοποιήθηκε από τα 20 εκατομμύρια που διεκδίκησε και έλαβε αυτή η δημοτική Αρχή από το Υπουργείο Εσωτερικών» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Για την υπογραφή της σύμβασης, ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου ανέφερε: «Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική. Το ιστορικό Ελευσίς πέρασε και επίσημα στα χέρια του Δήμου μας και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να παραδοθεί άμεσα στους κατοίκους της πόλης. Η Άνω Ελευσίνα όχι μόνο αποκτά έναν πολυχώρο πολιτισμού αλλά έναν χώρο άρρηκτα συνδεδεμένο με αναμνήσεις πολλών ετών, έναν χώρο που αγάπησε κάθε πολίτης που είχε τη χαρά να τον ζήσει. Είμαι σίγουρος πως μετά την επαναλειτουργία του θα είναι και ένας χώρος που θα προσελκύσει και τους νέους και θα καλύψει τις ψυχαγωγικές τους ανάγκες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τους Δήμους  στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα