Αυτοψία των Συνδικάτων για το εργατικό δυστύχημα στο εργοτάξιο της Τέρνα στο έργο αεροδρομίου Καστελίου

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου συν. Στέλιος Βοργιάς, επικεφαλής αντιπροσωπείας των Συνδικάτων, αποτελούμενης από το μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Ελλάδος και Πρόεδρο του Συλλόγου Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος συν. Γιάννη Παπαδάκη και τον Πρόεδρο του Σωματείου Χειριστών Ηρακλείου συν. Μανώλη Φανταουτσάκη πραγματοποίησαν αυτοψία και συνάντηση εργασίας με τους επικεφαλής της αναδόχου εταιρίας ΤΕΡΝΑ ΑΕ.

Η συνάντηση κλείστηκε μεταξύ ΟΣΕΤΕΕ και ΤΕΡΝΑ ΑΕ, ύστερα από συνεννόηση με το ΕΚΗ. Εντοπίσαμε τα αίτια, για τα οποία είχαμε μιλήσει και παλαιότερα και κάναμε προτάσεις πρόληψης. Είναι ανεπίτρεπτο να χάνονται ανθρώπινες ζωές πάνω στην εργασία. Ιδιαίτερα σε ένα έργο που τώρα απασχολεί 80 εργαζόμενους, ενώ κατά την διάρκεια αιχμής θα φτάσει τους 800.

Οι κατασκευαστικές εταιρείες πρέπει να αναλάβουν στην πράξη τις ευθύνες τους. Θα παρακολουθούμε στενά το έργο και την εξέλιξη της διερεύνησης του δυστυχήματος από τις αρμόδιες  αρχές.

     Για την Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα