ΕΛΤΡΑΚ: Από τη θεωρία στην πράξη…

Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου μία ομάδα φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις μας στη Νέα Κηφισιά. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων «Δομικές Μηχανές και Οργάνωση Εργοταξίου» και «Διαχείριση Έργου».

Στα πλαίσια της πρακτικής εφαρμογής των σπουδών τους, οι φοιτητές Τοπογράφοι Μηχανικοί ενημερώθηκαν για τη χρήση και τη λειτουργία επιλεγμένων μηχανημάτων της δημοφιλούς ηγετικής μάρκας Caterpillar. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δουν στην πράξη κάποιες από τις δυνατότητες, που προσφέρει ο εξοπλισμός CAT και πως αυτές μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στη διεξαγωγή εργασιών στον κατασκευαστικό τομέα, διευκολύνοντας επιπλέον την καθημερινότητα των χειριστών. Ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης της ΕΛΤΡΑΚ, κος Κυριάκος Πρωτούλης ανέλαβε να δώσει στους νεαρούς φοιτητές και φοιτήτριες μία σαφή εικόνα των παραπάνω με εύγλωττο και αποτελεσματικό τρόπο, συμπεριλαμβάνοντας μία παρουσίαση της διαδικασίας λειτουργίας του συνεργείου. Τον ενδιαφέρον των φοιτητών υπήρξε ζωηρό συμμετέχοντας ενεργά με ερωτήσεις κυρίως σε σχέση με τον κύκλο ζωής των μηχανημάτων, την συντήρηση τους, τα υδραυλικά συστήματα αλλά και τους κινητήρες.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οι φοιτητές δεν παρέλειψαν να ενημερωθούν και για την εύρυθμη λειτουργία του Ομίλου μας από τον Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού, κο Νίκο Μπούτα, αντλώντας έτσι σημαντικές πληροφορίες για νευραλγικούς τομείς όπως η διαδικασία των προσλήψεων, της αξιολόγησης του προσωπικού καθώς και της δυνατότητας εκπαιδευτικών επιμορφώσεων, που προσφέρεται στους υπαλλήλους. Τέλος ενδιαφέρον υπήρξε και για την στρατηγική, που έχει δομήσει η εταιρεία για τις διαδικασίες εσωτερικής εξέλιξης του προσωπικού.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η συγκεκριμένη επίσκεψη σήμανε την αρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας της ΕΛΤΡΑΚ με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκπαιδευτικές επισκέψεις από λοιπά συγγενή με το αντικείμενο εργασιών του Ομίλου μας, τμήματα του Πανεπιστημίου, όπως αυτό του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών μέσα στο επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα