Απόστολος Βουλγαράκης, Αντιπεριφερειάρχης Χανίων

πηγή: Εργοληπτικόν βήμα Νο_111 της ΠΕΣΕΔΕ

Για τα αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νομό Χανίων μίλησε στο «Εργοληπτικόν Βήμα» ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαρακης.

Στον νομό Χανίων παρουσιάζονται φαινόμενα οι απευθείας αναθέσεις σε “ημέτερους” από Δήμους να φθάνουν μέχρι και το 70% του τακτικού τους προϋπολογισμού. Είναι στις προθέσεις σας η επιλογή μιας άλλης διαδικασίας πέραν εκείνης των απευθείας αναθέσεων έργων προϋπολογισμού 6925,00 ευρώ;

Από το 2011 μέχρι και σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ουδέποτε ανέθεσε  απ ευθείας καμιά σύμβαση έργου.

Ποια αναπτυξιακά έργα στον νομό Χανίων είναι σε εξέλιξη και ποιο το χρονοδιάγραμμα τους;

1 Η μελέτη για την «Παράκαμψη Χανίων, κόμβος σύνδεσης με λιμάνι Σούδας και Αεροδρόμιο». Το πρώτο στάδιο της μελέτης έχει ολοκληρωθεί, αλλά υπάρχει εμπλοκή με την 5η Μεραρχία.

2 Το ερευνητικό έργο για την «Ολοκληρωμένη παρέμβαση προστασίας του παρόχθιου δάσους και την αντιπλημμυρική προστασία του ποταμού Κοιλιάρη». Η μελέτη έχει ανατεθεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης, η ολοκλήρωσή της θα γίνει στα μέσα του 2019, ενώ έχει ήδη παραδοθεί το 1ο τεύχος.

3 Το ερευνητικό έργο για την «Επικαιροποίηση σχεδίου αξιοποίησης υδατικού δυναμικού λεκάνης Ταυρωνίνη (φράγμα Παπαδιανών – Σεμπρωνιώτη)» προϋπολογισμού 24 εκατ. €.

4 Η «Παράκαμψη Τοπολίων», αφορά ένα έργο προϋπολογισμού 15,650 εκατ. €. Το έργο είναι σε εξέλιξη και η ολοκλήρωση του αναμένεται στο τέλος του 2019.

5 Η «Νέα χάραξη Πλάτανος – Σφηνάρι». Έχει υποβληθεί η μελέτη στο Υπουργείο Υποδομών για τη χρηματοδότηση προϋπολογισμού 12 εκατ. €.

6 Οριοθέτηση ποταμού Ταυρωνίτη. Η ολοκληρωμένη μελέτη έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Υποδομών για χρηματοδότηση 10 εκατ. €\

7 Συνολικά για βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου στα Χανιά έχουν δημοπρατηθεί 29 έργα για το 2018, συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατ. €.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα