Aποκατάσταση των προβλητών του λιμανιού της Ραφήνας

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση που αφορά στην υλοποίηση του έργου «Αναδιάταξη προβλητών και αποκατάσταση προστασίας ποδός προβλητών 3 έως 9 Λιμένος Ραφήνας», συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Την Σύμβαση υπέγραψαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, Σπυρίδων Χρυσοφώτης και ο περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης.

Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας, ενώ σκοπός του είναι η βελτίωση των παρεχόμενων λιμενικών υπηρεσιών στους χρήστες του λιμανιού, ώστε:

  • Να γίνει άμεσα η επισκευή των ύφαλων τμημάτων των κρηπιδοτοίχων και λοιπών κατασκευών στο μέτωπο παραβολής των πλοίων.
  • Να αποκατασταθεί το ωφέλιμο βάθος στον λιμένα (τουλάχιστον 7,50 μ.), ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον, κατά το δυνατόν, νέες υποσκαφές στα κρηπιδώματα ή/και στους τεχνητούς ογκολίθους προστασίας ποδός.
  • Να γίνει αναδιάταξη των προβλητών/θέσεων παραβολής των πλοίων ώστε να δημιουργηθούν προβλήτες με πλάτος της τάξης των 28-30m, στους οποίους να ελλιμενίζονται/πρυμνοδετούν με ασφάλεια τα συμβατικά και ταχύπλοα πλοία που έχουν ως λιμένα αφετηρίας την Ραφήνα.

Να σημειωθεί ότι, το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα