Αντλίες για το φουτουριστικό μετρό στο Ντουμπάι

Η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού καθώς και ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός τουριστών αποτέλεσαν  μια τεράστια πρόκληση για την υποδομή των μεταφορών του Ντουμπάι . Η απάντηση της πόλης σε αυτή την  κατάσταση είναι το Dubai Metro – ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σιδηροδρομικό δίκτυο μετρό που λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και δεν απαιτεί οδηγούς στους συρμούς. Περισσότερες από 1000 αντλίες Wilo υψηλής απόδοσης  έχουν ενσωματωθεί στο σύστημα του μετρό για να εξασφαλίσουν την εύρυθμη καθημερινή λειτουργία του. Το 2020,  η Wilo κέρδισε επίσης τη σύμβαση για τον εξοπλισμό της νέας επέκτασης του μετρό με το  έργο “Route 2020”

Το μετρό του Ντουμπάι είναι ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σιδηροδρομικό δίκτυο στην πόλη Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Με 75 χιλιόμετρα σιδηροδρόμων, 56 σταθμούς και 87 τρένα, το Dubai Metro είναι το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο χωρίς παρουσία οδηγών στους συρμούς,  στον κόσμο. Η κόκκινη γραμμή (που αποτελείται από 290 σταθμούς) εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Rashidiya και UAE Exchange, περνώντας από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι και στη συνέχεια από τον Sheikh Zayed Road, τον πιο διάσημο αυτοκινητόδρομο του Ντουμπάι. Η πράσινη γραμμή με 20 σταθμούς εκτελεί δρομολόγια από το σταθμό Etisalat του μετρό στο Al Qusais  έως τον σταθμό Creek του μετρό στην απέναντι πλευρά της πόλης, Dubai Festival city. Και οι δυο γραμμές εκτελούνται υπόγεια στο κέντρο της πόλης και σε υπερυψωμένες οδογέφυρες στα άλλα μέρη του Ντουμπάι. Το 2013, το Ντουμπάι βραβεύτηκε για την έκθεση World Expo 2020, η οποία χρησίμευσε ως θεμέλιο για το έργο “Route 2020”  – μια νέα διαδρομή που οδηγεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι. Ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2020. Η διαδρομή εκτείνεται σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων (υπέργεια διαδρομή 11.8 χλμ. και υπόγεια διαδρομή 3.2 χλμ.) και συνδέει επτά (7) σταθμούς.

Για να εξασφαλιστεί ο κλιματισμός, η παροχή νερού και η απόρριψη λυμάτων σε κάθε έναν από τους 56 σταθμούς, η Wilo παρείχε πιεστικά συγκροτήματα, μονάδες πίεσης καθώς και νερό ψύξης και υποβρύχιες αντλίες. “Στις υποχρεώσεις μας δεν ήταν μόνο να επιλέξουμε και να παραδώσουμε τα κατάλληλα προϊόντα για τις εφαρμογές, αλλά και να βοηθήσουμε στην εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία για μια περίοδο ενός έτους”, λέει ο κ. Yasser Nagi, Διευθυντής Πωλήσεων του Ομίλου, MENA & Διευθύνων Σύμβουλος ΗΑΕ και Αιγύπτου. “Πέρα από αυτό έπρεπε να αντικαταστήσουμε τα παλιά συστήματα  χωρίς να διακόψουμε την καθημερινή λειτουργία του μετρό (Metro Dubai). Για εμάς, το να είμαστε πάροχος λύσεων σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε τη ζωή του πελάτη μας πολύ πιο εύκολη. Μια ιδιαίτερη πρόκληση που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε εδώ, ήταν να αποφύγουμε τις εμφράξεις των συστημάτων ανύψωσης λυμάτων λόγω του μεγάλου ημερήσιου αριθμού επιβατών.”

Βιώσιμη ασφαλής λειτουργία από Λύσεις Νερού που  παρέχει η  Wilo

Λόγω συχνότητας ανταποκρίσεων τριών λεπτών κατά τις ώρες αιχμής, το μετρό έχει χωρητικότητα περίπου 13.000 επιβατών ανά κατεύθυνση και ανά ώρα. Στις ιδιαίτερα πολυσύχναστες περιοχές, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για την λειτουργικότητα των συστημάτων υγιεινής: λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε χαρτοπετσέτες και άλλα υλικά  – όπως πάνες, κουρέλια, είδη ένδυσης, υγρά μαντηλάκια κλπ.– ειδικά τα λύματα από δημόσιες τουαλέτες συχνά περιέχουν αντικείμενα που μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα για τις αντλίες και να προκαλέσουν ακόμη και βλάβη. Ο διαχειριστής αφιερώνει σημαντικό κόστος για τον καθαρισμό του συστήματος προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος διακοπής λειτουργίας, αλλά αυτό εξακολουθεί να μην αποτελεί εγγύηση για την ομαλή λύση του προβλήματος. Οι εμφράξεις και οι υπερχειλίσεις είναι ένα σύνηθες ζήτημα που συμβαίνει κάθε δύο εβδομάδες στους  σταθμούς του μετρό του Ντουμπάι. Η συνεχής απομάκρυνση και καθαρισμός των σταθμών είχε σαν αποτέλεσμα για τον διαχειριστή ετήσιο κόστος περίπου 90.000 δολαρίων. . Εννέα (9)  συστήματα  διαχωρισμού στερεών  Wilo-EMUport έχουν εγκατασταθεί για να παρέχουν αξιόπιστη λειτουργία στους χρήστες του συστήματος και τώρα προσφέρουν μέγιστη λειτουργική αξιοπιστία και κατά τη συλλογή και μεταφορά λυμάτων.   Τα  συστήματα διαχωρίζουν τα λύματα σε στερεά υλικά και προ-καθαρισμένα λύματα. Με αυτή την τεχνολογία, το μεγαλύτερο στερεό υλικό δεν χρειάζεται να μεταφέρεται από τα υδραυλικά της αντλίας. Ενώ τα χονδροειδή σωματίδια συλλέγονται στις δεξαμενές διαχωρισμού στερεών, τα προ-καθαρισμένα λύματα ρέουν πίσω μέσω της αντλίας σε μια δεξαμενή συλλογής. Μόλις γεμίσει αυτή η δεξαμενή, ξεκινά μία από τις δύο αντλίες, με βάση το επίπεδο υγρού, και αντλεί τα προ-καθαρισμένα λύματα από τη δεξαμενή συλλογής και μέσω της δεξαμενής διαχωρισμού στερεών: “Με αυτόν τον τρόπο, η δεξαμενή συλλογής αδειάζεται, η δεξαμενή διαχωρισμού ξεπλένεται και το στερεό υλικό με τα προ-καθαρισμένα λύματα μεταφέρονται  στον αγωγό εκκένωσης (αποχέτευση). Τα συστήματα διαχωρισμού στερεών Wilo- EMUport χρησιμοποιούν πάντα δύο αντλίες που λειτουργούν εναλλάξ», εξηγεί ο κ. Nagi.

Μια εταιρική σχέση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη
 Το πρώτο Wilo-EMUport εγκαταστάθηκε το 2016 ως πιλοτικό έργο και έκτοτε λειτουργεί ικανοποιητικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα προΐόντα Wilo θεωρούνται ως η ιδανική  λύση για το αποχετευτικό σύστημα, καθώς  το σύστημα αντλιών καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και οι αντλίες λειτουργούν λιγότερο από πριν, γεγονός που αντικατοπτρίζει μια τεράστια μείωση κόστους συντήρησης ετησίως.  

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου υπήρχε μια επαγγελματική φιλική ατμόσφαιρα μεταξύ της  Wilo και του πελάτη. “Έχουμε βιώσει μια πολύ καλή και ικανοποιητική συνεργασία και με τους δύο, τον τελικό χρήστη και τον σύμβουλο. Τα τελευταία δέκα χρόνια, έχουμε δημιουργήσει ένα θεμέλιο εμπιστοσύνης λόγω της συμβουλευτικής μας ομάδας, της τεχνογνωσίας μας καθώς και της υπηρεσίας μας και της σταθερής λειτουργίας των προϊόντων μας ”, εξηγεί ο κ. Nagi. “Είναι μεγάλη μας τιμή που μας επέλεξαν να εξοπλίσουμε και την επέκταση της διαδρομής Route 2020 και ότι οι επαφές μας εμπιστεύονται την αξιοπιστία και την ποιότητα των συστημάτων μας. Ένα άλλο σημαντικό σημείο αναφοράς για εμάς σαφώς ήταν η ομαδική εργασία  και η μεγάλη προσπάθεια των συναδέλφων μας εδώ στα  ΗΑΕ και από την Wilo SE,  προκειμένου να συμμορφωθούν με όλες τις απαιτήσεις αυτού του έργου.

Προϊόντα εγκατεστημένα στο μετρό στου Ντουμπάι (Dubai Metro):
Wilo-EMUport CORE
Wilo-FA
Wilo-CronoLine IL
Wilo-CronoTwin-DL
Wilo-Rexa PRO
Wilo-Drain MTC
Wilo-Rexa FIT
Wilo-Drain STS 40
Wilo-Rexa CUT
Wilo-CO-2MVI/CC
DUBAI, UAE – NOVEMBER 18: Dubai Metro. A view of the city from the subway car nov 18. 2012
Caption:
Πηγή: Wilo SE
 Σχετικά με την Wilo Μέσης Ανατολής (Wilo Middle East)
Η Wilo Middle East έχει παρουσία στην Μέση Ανατολή για πάνω από 20 χρόνια μέσω των τοπικών διανομέων της. Με τις αυξανόμενες αγορές στον τομέα των κτιριακών τεχνολογιών και την εισαγωγή αντλιών υψηλής απόδοσης, οι απαιτήσεις πελατών για τεχνική υποστήριξη και υπηρεσίες έχουν καταστεί πιο επείγουσες.  Αυτό ώθησε τη Wilo SE να δηλώσει την παρουσία της στην περιοχή το 2006, ανοίγοντας το πρώτο γραφείο της στη Μέση Ανατολή στο Techno Park, στο Ντουμπάι.
To 2008, η Wilo Middle East μετακόμισε στην Ελεύθερη Ζώνη του Jebel Ali του Ντουμπάι, όπου έγινε η έδρα του Ομίλου WILO SE για ολόκληρη την περιοχή του Κόλπου καθώς και για την Υεμένη. Τον Νοέμβριο του 2010, εγκαινιάστηκε μια νέα εγκατάσταση στο νότο  (JAFZA), του Ντουμπάι για να φιλοξενήσει την περιφερειακή επέκταση  της εταιρίας.  
Σχετικά με την Serco στη Μέση Ανατολή  (Serco Middle East)
Serco: είναι ο εμπειρογνώμων του Δημοσίου Τομέα που ειδικεύεται στην παροχή βασικών δημόσιων υπηρεσιών με πάνω από 60.000 άτομα που εργάζονται σε όλο τον κόσμο στον Τομέα της Άμυνας , των Μεταφορών , της Δικαιοσύνης, της Μετανάστευσης , της Υγείας και άλλων υπηρεσιών πολιτών σε  εθνικό, πολιτειακό και τοπικό επίπεδο. Μαζί, φέρνουμε τις ιδέες και την εμπειρία μας  σε αυτό που κάνουμε. Στη Μέση Ανατολή, η  Serco  απασχολεί περισσότερα από 4.500 άτομα σε 5 χώρες – Μπαχρέιν, Ιράκ, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και παρακολουθεί συνεχώς τις αναδυόμενες αγορές στην περιοχή για νέες ευκαιρίες εισόδου. Στη Μέση Ανατολή δραστηριοποιούμαστε στους τομείς των Μεταφορών, της Αεροπορίας, της Άμυνας, της Υγείας και της Διαχείρισης Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων.
 Εκπρόσωποι τύπου Wilo:
Klaus HübscherT: +49 231 4102-6606M: +49 173 512 54 52@: klaus.huebscher@wilo.com
Pia ScherbachT: +49 231 4102-7512M: +49 152 288 798 91@: pia.scherbach@wilo.com
Σχετικά με τη Wilo: Η WILO SE είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές αντλιών και συστημάτων αντλιών για υπηρεσίες κτιρίων, διαχείριση νερού και βιομηχανία. Την τελευταία δεκαετία μεταμορφωθήκαμε από έναν κατασκευαστή εξαρτημάτων σε έναν κατασκευαστή συστημάτων και ως ηγέτης της καινοτομίας και της τεχνολογίας, αποτελούμε ένα διεθνές σημείο αναφοράς για την υψηλή τεχνολογία στον τομέα των αντλιών. Με έξυπνες λύσεις που συνδυάζουν ανθρώπους, προϊόντα και υπηρεσίες, ο Όμιλος Wilo είναι ήδη ο ψηφιακός πρωτοπόρος στον κλάδο. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα  περισσότερους από 8000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε το site μας: www.wilo.com.
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα