Αντιπλημμυρικά έργα στη ΔΕ Πτολεμαΐδας

Στην υπογραφή σύμβασης για την υλοποίηση έργου υποδομής που αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα Δ.Κ. Πτολεμαΐδας προϋπολογισμού μελέτης 750.000,00 € και συμβατικού αντικειμένου 482.525,08 €, προχώρησε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς με την νόμιμη εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΕΡΓΟΔΟΣ ΙΚΕ».

Πρόκειται για παρέμβαση που θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την ευρύτερη περιοχή του επαρχιακού οδικού άξονα Πτολεμαΐδας – Άρδασσας, ειδικότερα στο ύψος της περιμετρικής τάφρου Πτολεμαΐδας, με σκοπό τη διασφάλιση της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής και της ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων και την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων

Πιο συγκεκριμένα, με το συγκεκριμένο έργο θα αντιμετωπιστούν τα σημαντικά προβλήματα πλημμύρας που παρατηρούνται κυρίως με λιμνάζοντα νερά στο οδόστρωμα, τα οποία υπονομεύουν την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων, κυρίως με την αποστράγγιση των υδάτων κατά τον οδικό άξονα και τη διόδευση των παροχετευτικών υδάτων κατά μήκος της επαρχιακής οδού.

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας & Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νικόλαος Φουρκιώτης, ενώ να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I ).

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα