Αντιπλημμυρικά έργα σε υδατορέματα του Ερυμάνθου και των Καλαβρύτων

Στην εκπόνηση μελέτης οριοθετήσεων και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε υδατορέματα των των περιοχών Ερυμάνθου και Καλαβρύτων προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έπειτα από την υπογραφή σύμβασης στην οποία προχώρησε τη Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης με τον ανάδοχο του έργου.

Αντικείμενο του έργου είναιη μελέτη των απαιτούμενων τεχνικών έργων διευθέτησης – αντιπλημμυρικής προστασίας καθώς και η μελέτη οριστικής οριοθέτησης, σε δέκα συνολικά ποταμούς ή χειμάρρους, οι οποίοι είναι: Κλείτωρ, Ξερόρεμα, Βουραϊκό, Λιβαρτζινό ρέμα, Σοπωτού ρέμα καιρέμα Λαγκάδας Πλανητέρου, που βρίσκονται στα Καλάβρυτα, όπως επίσης στα ρέματα Αγ. Ανδρέα Χαλανδρίτσας, Αγ. Βαρβάρας,Φαρρών καιτα δύορέματα Βασιλικού στον Δήμο Ερυμάνθου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Πρόκειται για υποέργο της  συνολικής μελέτης με τίτλο «Οριοθέτηση και Έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας σε Υδατορέματα της ΠΕ Αχαΐας» με συνολικό προϋπολογισμό 1,8 εκατ. ευρώ. 

Σκοπός της μελέτης είναι η οριοθέτηση των υδατορεμάτων και η πρόταση ολοκληρωμένων έργων διευθέτησης – αντιπλημμυρικής προστασίας στα τμήματα που παρουσιάζονται πλημμυρικά φαινόμενα κατά την διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων με ολοκληρωμένη προσέγγιση και επιδίωξη τη διατήρηση κατά το δυνατόν των φυσικών χαρακτηριστικών τους και τηνπροστασία των οικοσυστημάτων.

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις θα εξυπηρετούν μεταξύ άλλων την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών μελέτης, δεδομένου ότι η ανεξέλεγκτη ροή των ομβρίων σε ένα πλημμυρικό επεισόδιο μεγάλης έντασης μπορεί να προκαλέσει σοβαρέςκαταστροφές σε υφιστάμενα τεχνικά έργα, στις παραρεμάτιες ιδιοκτησίες, παραρεμάτιες οδούς και γενικότερα τους οικισμούς και τις γεωργικές εκτάσεις από τους οποίους διέρχεται. Επίσης επιδιώκεταιο έλεγχος και η σταθεροποίηση της ροής, η σταθεροποίηση του πυθμένα, των πρανών, αλλά και ο περιορισμός της διάβρωσης.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα