Αναδείχτηκε ανάδοχος για τη νέα πτέρυγα του ΓΝΛ που χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αναδείχτηκε ανάδοχος και προχωρούν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής νέας πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο». Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 13,8 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Θεσσαλίας 2021-2027.

«Είμαστε ένα με την κοινωνία, είμαστε πίσω από όσα πάνε τη Δημόσια Υγεία μπροστά» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Μετά  την ανάδειξη αναδόχου,  βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην υπογραφή της σύμβασης για την ανέγερση νέας πτέρυγας 7.000 τ.μ. και 115 κλινών που συγχρονίζει την εικόνα και τις συνθήκες λειτουργίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, σύμφωνα  με τις ανάγκες των ανθρώπων και της εποχής. Ενώνουμε  δυνάμεις και φτάνουμε σε αποτέλεσμα δημιουργίας με αξία για τους πολλούς. Αναβαθμίζουμε τις υποδομές στο κρατικό σύστημα υγείας, στηρίζουμε το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται και αξίζουν» προσθέτει  ο Περιφερειάρχης.

Τεχνικά στοιχεία του έργου

Η νέα πτέρυγα (Ν2) του ΓΝΛ πρόκειται να  ανεγερθεί στη νοτιοδυτική γωνία του οικοπέδου, στη γωνία Ερυθρού Σταυρού και Σβαρτς στη θέση των πέντε παλαιών κτιρίων αποθηκών και του Φαρμακείου τα οποία θα κατεδαφιστούν. Η πτέρυγα  βρίσκεται σε επαφή με την υφιστάμενη κτιριακή εγκατάσταση και  είναι λειτουργικά ενιαία με αυτή, μέσω του κοινού κόμβου ανελκυστήρων Ν4.

Συγκεκριμένα η νέα πτέρυγα περιλαμβάνει:

  • Υπόγειο Β΄: αποδυτήρια προσωπικού, αποθήκες, αρχεία
  • Υπόγειο Α΄: επέκταση των υπαρχόντων εξωτερικών ιατρείων και ενδοσκοπήσεις
  • Ισόγειο: Τεχνητός Νεφρός (20 θέσεων), επέκταση Καρδιολογικής κλινικής- Μονάδα Εμφραγμάτων (8 κλινών)
  • Α΄ όροφος: Χειρουργική Νοσηλευτική μονάδα (30 κλινών)
  • Β΄ όροφος: Ορθοπεδική Νοσηλευτική μονάδα (30 κλινών)
  • Γ΄ όροφος: Ουρολογική Νοσηλευτική μονάδα (14 κλινών), Παιδοχειρουργική Νοσηλευτική μονάδα (13 κλινών)
  • Δ΄ όροφος: Εφημερεία, απολήξεις κλιμακοστασίων

    Το σύνολο δόμησης όλων των επιπέδων συμπεριλαμβανομένων των υπογείων και ημιυπαίθριων Χώρων, είναι περίπου 6.860 μ2. Ο συνολικός αριθμός κλινών του κτιρίου Ν2 είναι 115. Το έργο προβλέπεται να έχει πλήρεις Η/Μ εγκαταστάσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

     Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα