Αναβαθμίζεται ενεργειακά το 4ο Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο Φαρσάλων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο – 4ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων αναβαθμίζει ενεργειακά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 948.030 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Φαρσάλων.

« Ακόμη ένα σχολικό κτίριο στο Δήμο Φαρσάλων συγχρονίζεται με τις ανάγκες της εποχής και αναβαθμίζεται ενεργειακά» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου, τους Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους και την Ειδική Υπηρεσία Διαχειρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, αναβαθμίζουμε τις κτιριακές υποδομές του 4ου Δημοτικού και 4ου Νηπιαγωγείου Φαρσάλων και αποδίδουμε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ένα διαγενεακό έργο με κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό αποτύπωμα. Η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού κτιρίου οδηγεί σε μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και σε σημαντική εξοικονόμηση χρηματικών πόρων για το Δήμο Φαρσάλων, σε μια ιδιαιτέρως απαιτητική εποχή» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Το υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Η, αναβαθμίζεται σε Κατηγορία Α+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

  •  Θερμομόνωση των περιμετρικών τοίχων και της οροφής του κτιρίου.
  • Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα καλύτερης θερμομονωτικής ικανότητας.
  • Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης – ψύξης – κλιματισμού (νέοι λέβητες, θερμαντικά σώματα και Α/Θ στο γυμναστήριο)
  • Αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού με αντικατάσταση των παλαιάς τεχνολογίας φωτιστικών σωμάτων εσωτερικού και εξωτερικού χώρου με νέα τύπου LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
  • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος με ενεργειακό συμψηφισμό.

Το έργο οδηγεί σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου, μείωση των εκπομπών CO2, αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και κατ’ επέκταση σε ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα