Αναβάθμιση σε οκτώ παιδικές χαρές στον Δήμο Ωρωπού

Με ομόφωνη έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πέρασε η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού για σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ωρωπού, για την προμήθεια οργάνων και λοιπού εξοπλισμού παιδικών χαρών για το Δήμο Ωρωπού, συνολικού προϋπολογισμού 743.237,09 ευρώ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής για ποσό έως 620.000 ευρώ και από πόρους του Δήμου Ωρωπού για ποσό έως 123.237 ευρώ στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης διάρκειας τριάντα μηνών. Σκοπός της προμήθειας είναι η δημιουργία και αναβάθμιση, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές ασφαλείας, οκτώ παιδικών χαρών σε επιλεγμένους δημόσιους υπαίθριους χώρους του Δήμου.

Κατά την εισήγησή του ο κ. Αυγερινός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την ασφάλεια των παιδιών μας, όπως επανειλημμένως έχει θέσει και ο Περιφερειάρχης μας Γιώργος Πατούλης, με την παρούσα εισήγηση προχωρούμε στην αναβάθμιση των παιδικών χαρών του Δήμου Ωρωπού. Πρόκειται για οκτώ παιδικές χαρές του Δήμου, όπου θα εγκαταστήσουμε εξοπλισμό σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές ασφαλείας».

Ειδικότερα, η μελέτη περιλαμβάνει την προμήθεια και την εγκατάσταση:

• Οργάνων (κούνιες, τραμπάλες, σύνθετα όργανα, ελατηριωτά παιχνίδια)

• Δαπέδων ασφαλείας για προστασία από διάφορα ύψη πτώσης (1,30μ., 1,50μ., 2,20μ.)

• Συνθετικού χλοοτάπητα, κάδων απορριμμάτων και λοιπού σχετικού εξοπλισμού (βρύσες, ξύλινες πόρτες, ξύλινες περιφράξεις)

Η προμήθεια και η εγκατάσταση του εξοπλισμού θα γίνει στις ακόλουθες οκτώ (8) παιδικές χαρές του Δήμου Ωρωπού:

1. στον Ωρωπό, στη θέση Αλώνια
2. στο Χαλκούτσι, απέναντι από το νηπιαγωγείο
3. στον Αυλώνα, δίπλα στον παιδικό σταθμό
4. στα Νέα Παλάτια, στην πλατεία Δαβάκη
5. στις Αφίδνες, στο πάρκο
6. στο Πολυδένδρι, στη Ρεματιά
7. στο Καπανδρίτι, στο Ειρηνοδικείο
8. στον Κάλαμο, στη θέση βρύση.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα