Ανάγκη ενός Υπουργείου Συντονισμού

Γιώργος Μπενέκος Πρόεδρος ΠΕΔΜΗΕΔΕ

Με επιστολή του ο Πρόεδρος της  Πανελλήνιας Ένωσης Διπλοματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, Γιώργος Μπενέκος, παρουσιάζει το χαοτικό τοπίο μέσα στο οποίο προχωρούν έργα και προγράμματα του Δημοσίου και καταδεικνύει τις αρρυθμίες της κατασκευαστικής αγοράς.

Αγαπητή Πρόεδρε και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Πριν από μερικές εβδομάδες έγινε ένα συνέδριο στον χώρο μας με θέματα της δουλειάς μας όπου διάφορες βαρύγδουπες ανακοινώσεις έγιναν και εκμοντερνισμοί προτάθηκαν και ότι άλλο θέλεις. Μεταξύ όλων ένας γραμματέας Υπουργείου ανακοίνωσε ένα βαρύγδουπο πρόγραμμα ανακαίνισης όλων των κατοικιών με κι εγώ δεν ξέρω τι κουλτουριάρικα υλικά συστήματα και μεθόδους το οποίο λέει θα δημιουργήσει 240.000 θέσεις εργασίας. Είχε απόλυτο δίκιο, καταχειροκροτήθηκε και έφυγε……..  Κάποια επόμενη στιγμή ενεφανίσθη ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών ακινήτων, είπε ότι όλα αυτά είναι πανάκριβα και ζήτησε, από την Πολιτεία, μειώσεις στις τιμές, στον ΦΠΑ κλπ. κλπ οπότε αν γίνονταν αυτά θα αυξανόταν η ζήτηση και θα δημιουργούνταν κι΄ άλλες θέσεις εργασίας. Είχε και αυτός δίκιο, καταχειροκροτήθηκε και αυτός και παρέμεινε. Το θέμα βέβαια είναι ότι σε ομιλία του συνάδελφος από άλλη εργοληπτική, είπε την τρελή πραγματικότητα της εποχής μας, πού όλοι την συζητάνε αλλά την θεωρούν κουλτούρα, ότι από τον χώρο των κατασκευών ΛΕΙΠΟΥΝ 250.000 εργαζόμενοι και τα Ευρωπαϊκά Κονδύλια, όπως έρχονται έτσι και θα γυρίζουν πίσω μια και κανείς δεν θα είναι σε θέση να εκτελέσει τις εργασίες και να απορροφήσει τα κονδύλια αυτά και φυσικά είχε και αυτός δίκιο. Τελικά ένας ένας από μόνος του είχε απόλυτο δίκιο, όλοι μαζί όμως συνιστούν τον τρέχοντα τραγέλαφο. Το τωρινό Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας κάποτε λεγόταν Υπουργείο Συντονισμού. Μήπως πρέπει να το επανιδρύσουμε και να κάνει και την δουλειά που θα λέει το όνομά του ?????????

Δυστυχώς και για όλο τον χώρο μας δεν υπάρχει πιο ύπουλος εχθρός από το να μην μπορείς να εκτελέσεις ένα έργο γιατί δεν υπάρχει το δυναμικό πουθενά.

Δυστυχώς η κοινωνία του 90-10 (90% κατεστραμένοι και 10% μεγάλες εταιρίες) έρχεται ακάθεκτη.

Αυτά τα ολίγα για σήμερα .

Υ.Γ. Εάν κάποιος παρακολουθεί  τις παλαιότερες δημοσιεύσεις για την κατάντια της Δικαιοσύνης (Τεύχος 121/2022) αυτά τα καλά παιδιά που αναφέρθηκαν στο τεύχος εκείνο με τους χαρακτηρισμούς η Ξεπέτα και ο Τεμπέλης, πάνε πειθαρχικό για στημένες υποθέσεις μεγάλου οικονομικού αντικειμένου που τις έστελναν στο τμήμα με πρόεδρο την Κα που έπρεπε να είναι στο Γκουταντάναμο από την αδιαφορία και την ασχετίλα, αλλά οι σοφοί μας την προήγαγαν σε πρόεδρο εφετών…….. Άντε να σωθούμε.

πηγή: Εργοληπτικόν Βήμα Νο_131 της ΠΕΣΕΔΕ

Αυτά και άλλα πολλά άκρως ενδιαφέροντα στο περιοδικό της ΠΕΣΕΔΕ που κυκλοφορεί – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ! Καλή ανάγνωση!

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα