ΑΚΤΩΡ: Ανάδοχος για τη κατασκευή οδικού άξονα στη Σάμο αξίας 12.448.430,02 ευρώ

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του οδικού άξονα «ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ – ΧΩΡΑΣ Ν. ΣΑΜΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 12.448.430,02 ευρώ μετά την έκπτωση και πλέον ΦΠΑ. Ανάδοχος εταιρία είναι η ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα στο Βόρειο Αιγαίου και το μεγαλύτερο στην Σάμο, το οποίο με την ολοκλήρωση του θα συμβάλει στην αύξηση του τουρισμού στην Ανατολική Σάμο και θα αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης συνολικά της νήσου.

Ο περιφερειάρχης αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί σήμερα μπαίνει η σφραγίδα της περιφερειακής Αρχής σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα πνοής που υλοποιείται όχι στην Σάμο αλλά σε όλο το Βόρειο Αιγαίο. Η παράκαμψη του Πυθαγόρειου θα δώσει ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και θα βοηθήσει τα μέγιστα στην προσέλκυση επισκεπτών και όχι μόνο. Οι υποδομές και η ύπαρξη σύγχρονων οδικών αξόνων στις νήσους αποτελούν προϋπόθεση ανάπτυξης και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε ως περιφερειακή Αρχή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αντιπεριφερειάρχη κ. Πανουράκη, τους συνεργάτες του και όλους όσοι με την επιμονή τους και τις προσπάθειες που κατέβαλαν έφτασαν στην σημερινή ημέρα χαράς για την Σάμο».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Περιφέρεια  στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα