Έως τις 20 Ιανουαρίου η κατάθεση προσφορών για το λιμάνι του Βόλου

Τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου επισκέφθηκε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης μαζί με τον γενικό γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, στο πλαίσιο επίσκεψής τους στον Βόλο.

Σύμφωνα με τον υπουργό μετά την Καβάλα και την Ηγουμενίτσα και το λιμάνι του Βόλου οδεύει προς αξιοποίηση. «Σήμερα βρέθηκα στον Βόλο στο πλαίσιο επίσκεψης κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας , όπου είχα την ευκαιρία να συναντήσω και να συνομιλήσω με τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Δημαρχείο και τα στελέχη μας στο Λιμεναρχείο της πόλης. Όπως ενημέρωσα, μέσα από διαβούλευση, προχωράμε στη διαδικασία της αξιοποίησης του λιμένα του Βόλου. Αναμένεται η κατάθεση των προσφορών εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παραχώρηση του 67% των μετοχών του λιμένα για τα επόμενα 40 χρόνια έως τις 20 Ιανουαρίου.

Το Λιμάνι του Βόλου έχει στρατηγική σημασία και λόγω της θέσης του και λόγω της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής, με τεράστιες δυνατότητες εμπορικής και ακτοπλοϊκής ανάπτυξης. Από την αξιοποίηση θα ενισχυθεί η τοπική κοινωνία, μέσα από τις επενδύσεις και την απασχόληση. Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πραγματικότητα».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα