Έργα στον Δήμο Αμφίκλειας – Αυτοψία περιφερειάρχη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο Κ.Υ. Αμφίκλειας και οι ασφαλτοστρώσεις στο οδικό τμήμα Αμφίκλεια – Φτερόλακα. Έργα που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη στα όρια του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας επέβλεψε τη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου , ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Ηλία Κυρμανίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής Κώστα Αποστολόπουλο, αλλά και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Φθιώτιδας Βασίλη Σιαλμά.

Παρουσία της δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας Σούλας Στιβακτή, αντιδημάρχων και προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός επισκέφθηκε:

– Το Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας, όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη βελτίωση και αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής.

– Την περιοχή Φτερόλακα, όπου ολοκληρώθηκαν οι ασφαλτοστρώσεις στο οδικό τμήμα Αμφίκλεια- Φτερόλακα. Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, ώστε να αυξηθεί η τουριστική κίνηση τη χειμερινή περίοδο. Αντίστοιχο έργο  είναι σε εξέλιξη και στην περιοχή “Μπαλαλούκα” σε συνεργασία με τον Δήμο Δελφών.

– Το Γυμνάσιο – Λύκειο Ελάτειας, όπου ολοκληρώθηκε το αναγκαίο έργο περίφραξης του σχολικού συγκροτήματος.

– Την κεντρική πλατεία Ελάτειας, για την οποία έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση έργου ανάπλασης, αρχικού προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.

Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του έργου και πρόκειται να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία θα χρηματοδοτήσει το έργο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης και των συναντήσεων που είχε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός με Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων και με κατοίκους, συζητήθηκαν και άλλα αναγκαία έργα, όπως το ενδεχόμενο δημιουργίας κυκλικού κόμβου για την ασφαλή ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην ιδιαίτερα επικίνδυνη διασταύρωση για Ελάτεια και Παναγίτσα.

«Βρεθήκαμε σήμερα στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, όπου – σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή – ολοκληρώνουμε μια σειρά έργων και παρεμβάσεων, τις οποίες έχει ανάγκη αυτός ο όμορφος τόπος», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Και πρόσθεσε: «Στο Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας υλοποιήθηκε ήδη ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης, που θα συμβάλλει για την καλύτερη λειτουργία αυτής της δομής. Στην περιοχή της Φτερόλακας ολοκληρώθηκαν οι ασφαλτοστρώσεις που θα επιτρέψουν στους πολλούς χιλιάδες επισκέπτες του Χιονοδρομικού να κινηθούν με ασφάλεια.

Σύντομα θα υπογράψουμε προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Ελάτειας και παράλληλα δρομολογούμε μια σειρά έργων με βάση τις προτάσεις της δημοτικής Αρχής. Με όλες μας τις δυνάμεις και με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουμε προσπαθούμε να αποδώσουμε χρήσιμα και σημαντικά έργα στους κατοίκους αυτής της πανέμορφης περιοχής».

Η δήμαρχος Αμφίκλειας Ελάτειας Σούλα Στιβακτή δήλωσε: «Προχωρήσαμε στην επίβλεψη έργων που ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται από την Περιφέρεια. Επίσης, είχαμε την ευκαιρία μαζί με τον Περιφερειάρχη να δούμε πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν και υποδομές, όπου δεν είχε γίνει καμία παρέμβαση τόσα χρόνια.»Είμαστε όλοι εδώ για να παρέμβουμε. Τονίζουμε ότι η αγαστή συνεργασία ά και β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης μπορεί να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος αυτής της θητείας θα έχουμε προλάβει να φέρουμε σε καλό επίπεδο δρόμους, υποδομές και όλα όσα χρειάζονται οι άνθρωποι που έχουν επιλέξει να ζουν στην επαρχία».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα