Έργα σε εξέλιξη στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Αυτοψία σε δύο μεγάλα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας διενήργησαν την Παρασκευή 3 Μαρτίου οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός και Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Ειδικότερα, τα εν εξελίξει έργα τα οποία επιθεώρησαν οι δύο αντιπεριφερειάρχες στον πιο πάνω Δήμο της Π.Ε. Αρκαδίας αφορούν, αφ’ ενός στο με συνολικό προϋπολογισμό 395.000 ευρώ έργο προστασίας από την διάβρωση του παράκτιου δρόμου στην περιοχή Ατσίγγανος του Παράλιου Αστρους και αφ’ ετέρου στο με συνολικό προϋπολογισμό 915.000 ευρώ έργο αντικατάστασης τριών καταθλιπτικών αγωγών αποβλήτων στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Και τα δύο αυτά έργα χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε εφαρμογή των σχετικών προγραμματικών συμβάσεων που έχει υπογράψει με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Σε σχετικές δηλώσεις τους οι δύο αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι και στο ένα και στο άλλο έργο τηρείται το συμβατικό χρονοδιάγραμμα, σημείωσαν πως πρόκειται για “έργα σημαντικά για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας” διευκρινίζοντας, συγκεκριμένα:

“Το πρώτο έργο θα αντιμετωπίσει το μείζον πρόβλημα της διάβρωσης από τη θάλασσα των ακτών, που έχει προκύψει εδώ και κάποια χρόνια στο Αστρος, προκαλώντας δυσχέρειες τόσο στην τουριστική αξιοποίηση του συγκεκριμένου τμήματος όσο και στην διέλευση των διερχόμενων οχημάτων. Το δεύτερο έργο θα συμβάλλει στην περιβαλλοντική προστασία με την καθαριότητα των ακτών και θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της Βόρειας Κυνουρίας”.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα