Έργα αξίας 25 εκ. ευρώ στον Διόνυσο – Το Τεχνικό Πρόγραμμα 2023

Υπερψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Διονύσου για το 2023 στην 24η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (13/12). Το Τεχνικό Πρόγραμμα, που ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 24.555.602,51 €  είχε ψηφιστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή ενώ συζητήθηκε και από τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα χωρίζεται σε 3 Υποπίνακες :

α. Υποπίνακας 1 με νέα έργα και μελέτες

β. Υποπίνακας 2 με χρηματοδοτούμενα έργα και μελέτες από διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα

γ. Υποπίνακας 3 με συνεχιζόμενα και οφειλόμενα έργα και μελέτες

Το Τεχνικό Πρόγραμμα ως σημαντικό και αναπόσπαστο τμήμα του Σχεδίου του προϋπολογισμού του Δήμου Διονύσου για το έτος 2023, ανέρχεται στο ύψος των 24.555.602,51 €. Από αυτά τα χρήματα το ποσό των 10.479.172,63 € αφορά σε νέες δράσεις του Τεχνικού Προγράμματος, το ποσό των 11.533.653,37 € αφορά σε έργα και μελέτες που εκτελούνται ή θα εκτελεστούν με χρηματοδότηση από άλλους φορείς ενώ το ποσό των 2.542.776,51 αφορά σε συνεχιζόμενα έργα και μελέτες που εκτελούνται με χρηματοδότηση από το Δήμο. Στο Τεχνικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται οι προμήθειες και εργασίες που θα συμπεριληφθούν μόνο στον προϋπολογισμό.

Σημειώνεται ακόμη ότι εφόσον εξασφαλιστούν στην πορεία πρόσθετες χρηματοδοτήσεις από διάφορα προγράμματα, θα συμπεριληφθούν και έργα που δεν υπάρχουν στο παρόν Τεχνικό Πρόγραμμα, τα οποία θα ενταχθούν με τροποποίησή του.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα 2023 περιλαμβάνει:

– Έργα ύδρευσης – αποχέτευσης
– Παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους του αστικού περιβάλλοντος (πλατείες, πεζοδρόμια, π.χ. κλπ)
– Συντήρηση οδικού δικτύου (ασφαλτοστρώσεις – λακκούβες)
– Αντιπλημμυρικά έργα
– Βελτίωση-ίδρυση κτιριακών εγκαταστάσεων, σχολικών κτιρίων
– Έργα αναπλάσεων
– Έργα για συντήρηση και βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων
– Χρηματοδότηση για σύνταξη και ωρίμανση μελετών
– Εκπόνηση πολεοδομικών μελετών.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα