Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Περιφέρεια Κρήτης

Με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ υπέγραψε στις 31-8-2022, την ένταξη της Πράξης «Έργα Διευθέτηση – Αντιπλημμυρικής Προστασίας και Υποστηρικτικές Δράσεις στην Περιφέρεια Κρήτης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 14.083.692,46 ευρώ με την συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη να ανέχεται επίσης σε14.083.692,46 ευρώ.  Η προτεινόμενη πράξη αφορά σε τρία υποέργα με δικαιούχο την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ η ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 24/03/2020 και λήξης η 31/12/2023.

Αντικείμενο του υποέργου 1 είναι η προστασία των παρόχθιων τμημάτων των οικισμών του Δήμου Πλατανιά, τα οποία βρίσκονται εκατέρωθεν της κοίτης του χειμάρρου Ταυρωνίτη, από τις καταστροφικές υπερχειλίσεις του ποταμού, όπως επίσης και η προστασία των καλλιεργειών εκατέρωθεν της κοίτης.

Το υποέργο 2 αφορά σε υλοποίηση υποστηρικτικών δράσεων προειδοποίησης και πρόληψης σε δίκτυα συλλογής μετεωρολογικών / υδρομετρικών δεδομένων, στατικής επάρκειας υποδομών / αντιπλημμυρικών έργων και συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης και παρακολούθησης με τη διαδικασία ανάθεσης εκπόνησης μελέτης με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.

Το υποέργο 3 αφορά σε ανάθεση μελετών, που αφορούν σε υλοποίηση επεμβάσεων παρακολούθησης έργων μετά την εκδήλωση σεισμών στην περιοχή αυτών και αντιπλημμυρικής προστασίας στην Περιφέρεια Κρήτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Περιφέρεια  στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα