Ένας χρόνος λειτουργίας του πρώτου και μοναδικού Πανελλαδικά Οργανωμένου Χώρου Διάθεσης Αδρανών Υλικών και Καταλοίπων από την επεξεργασία των ΑΕΚΚ

Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022, ολοκληρώθηκε ένας χρόνος λειτουργίας του πρώτου και μοναδικού μέχρι στιγμής Πανελλαδικά, Οργανωμένου Χώρου Διάθεσης Αδρανών Υλικών και Καταλοίπων που προκύπτουν από την επεξεργασία Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ). Ένα έργο πνοής για την Αττική, το οποίο αφενός έδωσε λύση στο σημαντικότατο πρόβλημα της διάθεσηςκυρίως των αποβλήτων εκσκαφής που παράγονται από τα κατασκευαστικά έργα που υλοποιούνται εντός της Περιφέρειας, αφετέρου σε βάθος χρόνου θα δημιουργήσει ένα νέο πνεύμονα πρασίνου μέσω της αποκατάστασης – ανάπλασηςκαι οικολογικής ανασυγκρότησης μιας δασικής έκτασης η οποία είχε θιγεί από την πρότερη λατομική εκμετάλλευση που αναπτύχθηκε επί δεκαετίες στην περιοχή.

Η ΑΝΑΕΚΚ, πιστή στις δεσμεύσεις της για ορθή περιβαλλοντική διαχείριση καιμε βασικό  γνώμονα την εξυπηρέτηση των εταιρειών και επαγγελματιών του κατασκευαστικού κλάδου,υπηρετεί με απόλυτη συνέπεια και επαγγελματισμό τον σκοπό της λειτουργίας του Οργανωμένου Χώρου Διάθεσης. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή στάθηκαν όλα τα εγκεκριμένα ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ που δραστηριοποιούνται στην Αττική υποστηρίζοντας τη λειτουργία του χώρου και συμβάλλοντας στο σημαντικό περιορισμό του φαινομένου της ανεξέλεγκτης διάθεσης αυτών των υλικών.

Η λειτουργία του χώρου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, χωρίς την παραμικρή έκπτωση σε θέματα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, με τις ποσότητες αποβλήτων εκσκαφής και καταλοίπων επεξεργασίας ΑΕΚΚ που διατέθηκαν (εργασία D1) να ξεπερνούν το 1.000.000 ton.

Τονίζεται ωστόσο η αναγκαιότητα για την ταχεία αδειοδότηση και άλλων αντίστοιχων χώρων στη Περιφέρεια Αττικής και όχι μόνο, καθώς οι ανάγκες για τη διαχείριση των υλικών αυτών, αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα επόμενα έτη.

Η ΑΝΑΕΚΚ τηρώντας με ακρίβεια το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξής της, συνεχίζει την προώθηση και υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων και δεσμεύεται ότι η δημιουργία αυτού του πνεύμονα πρασίνου, με τα πολλαπλά οφέλη που θα επιφέρει στην τοπική κοινωνία και στο σύνολο της Περιφέρειας Αττικής, είναι μόνο η αρχή.

 

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα