Έναρξη εργασιών αποκατάστασης επαρχιακού δρόμου ΠΕ Λευκάδας

Την αποκατάσταση του επαρχιακού δρόμου Παλαιοκατούνα – Νεοχώρι, ξεκινά η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, καθώς υπεγράφη (28/3) η Σύμβαση για το έργο «Επείγουσα Αποκατάσταση Καθιζήσεων και Κατολισθήσεων Επαρχιακού Οδικού Δικτυού Π.Ε. Λευκάδος», προϋπολογισμού 74.000 ευρώ, από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και τον εκπρόσωπο της Αναδόχου εταιρείας «Μ.&Χ. Μακρυπούλιας Ο.Ε.».

«Πρόκειται για ένα νέο μικρό έργο, αλλά πολύ ουσιαστικό, γιατί ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί τη βασική σύνδεση της Παλαιοκατούνας και του Νεοχωρίου με την υπόλοιπη Λευκάδα. Για αυτό μόλις παρουσιάστηκαν τα προβλήματα καθιζήσεων, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, κινητοποιηθήκαμε άμεσα και σε λιγότερο από 6 μήνες πραγματοποιήσαμε αυτοψία, μελέτη, χρηματοδότηση, διαγωνισμό και πλέον το έργο έχει Ανάδοχο.

Επομένως, με το έργο αυτό, εξασφαλίζουμε την ομαλή οδική πρόσβαση στο Νιοχώρι και συγχρόνως αξιοποιούμε την ευκαιρία να κάνουμε διαπλάτυνση σε συγκεκριμένα σημεία, που προκαλούν προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών. Η Περιφέρεια συνεχίζει να είναι παραγωγική και κάθε έργο της, μικρό ή μεγάλο, δίνει λύσεις στις ανάγκες των συμπολιτών μας» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Το έργο προβλέπει την επανακατασκευή των τμημάτων της οδού στα σημεία που υπέστησαν κατολίσθηση, με εξυγίανσή τους, κατασκευή έργων αντιστήριξης και έργων αποστράγγισης, καθώς και εργασίες καθαιρέσεων, διαπλάτυνσης, οδοστρωσίας και ασφαλτικών, ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα της οδού.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα