Έλεγχοι για τα θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα σε Ωρωπό και Πρέβεζα

Eλέγχους σχετικά με τα εργατικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη Σκάλα Ωρωπού και το Καναλάκι Πρέβεζας διενεργεί η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας. Σχετικά με τα εργατικά δυστυχήματα στη Σκάλα Ωρωπού και το Καναλάκι Πρέβεζας, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση της τα εξής:

«Η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας πραγματοποίησε έλεγχο στην επιχείρηση εστίασης “Ψωμί κι Αλάτι”, όπου εργαζόταν ο 17χρονος ανήλικος διανομέας Βασίλης Μέρκουρι, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το περασμένο Σάββατο στη Σκάλα Ωρωπού. Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση, προέκυψε ότι το θύμα εργαζόταν με καθεστώς αδήλωτης και παράνομης, λόγω ηλικίας, εργασίας. Διενεργείται περαιτέρω έλεγχος, προκειμένου να ασκηθούν οι σχετικές διώξεις.

-Αναφορικά με το δυστύχημα που συνέβη την Κυριακή 04/09/2022 στις εγκαταστάσεις ιχθυοτροφείου στην περιοχή Καναλακίου Πρέβεζας και προκάλεσε τον θάνατο δύο εργαζομένων, είναι σε εξέλιξη πλήρης και ενδελεχής εξέταση των αιτίων του συμβάντος, ιδίως δε ως προς την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων ασφάλειας, που όφειλε, βάσει νομοθεσίας, να λαμβάνει ο εργοδότης. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, θα ληφθούν όλα τα επιβαλλόμενα από τη νομοθεσία μέτρα.

Η διοίκηση και τα στελέχη της υπηρεσίας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους των θανόντων».

Δείτε: ΟΣΕΤΕΕ: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα εργατικά δυστυχήματα στην χώρα

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα