Όμιλος Ηρακλής και Πανεπιστήμιο Πατρών ενώνουν δυνάμεις για την κατασκευή κτιρίου

Σύμφωνο συνεργασίας για την κατασκευή ενός σύγχρονου και ενεργειακά αποδοτικού κτιρίου που θα λειτουργεί ως κοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο υπέγραψαν ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και το Πανεπιστήμιο Πατρών. Στόχος είναι η παροχή υποδομών σε νέους επιστήμονες, ώστε να αναπτύξουν επιχειρηματικά καινοτόμες ιδέες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τo κτίριο θα σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και λειτουργήσει στοχεύοντας το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο κύκλο ζωής του. Με γνώμονα τις αρχές της κυκλικής οικονομίας θα χρησιμοποιηθούν σύγχρονα υλικά δόμησης χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος με υψηλό περιεχόμενο ανακυκλώσιμων, δομικά υλικά υψηλής ενεργειακής εξοικονόμησης και υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως πράσινο σκυρόδεμα ECOPact με ανακυκλωμένα αδρανή, ελαφροβαρές θερμομονωτικό κονίαμα AIRIUM, υδατοπερατό σκυρόδεμα HYDROMEDIA, διακοσμητικό σκυρόδεμα ARTEVIA. Επιπλέον, για την κατασκευή του κτιρίου θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πραγματική κλίμακα η τεχνολογία ρομποτικής τρισδιάστατης εκτύπωσης σκυροδέματος (3D CONCRETE PRINTING).

Το έργο θα υλοποιηθεί με τη χορηγία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ και φιλοδοξεί να παρέχει στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών δυνατότητες ώσμωσης της ερευνητικής τους δραστηριότητας με την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση του εγχώριου οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups).

Ο κ. Χαράλαμπος Κουρής, Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά «Ανακοινώνουμε σήμερα με χαρά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών, για τη σχεδίαση και ανέγερση μιας σύγχρονης και αειφόρου κατασκευής, που θα υποστηρίζει τους νέους επιστήμονες στο καινοτόμο έργο τους και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στη χώρα μας».

Επιχειρηματικές ειδήσεις μ΄ένα κλικ στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα