Το 2024 τα έργα για το Διαχρονικό Μουσείο Τρικάλων

Στις αρχές του 2024 εκτιμά η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το Διαχρονικό Μουσείο Τρικάλων. Όπως ανακοίνωσε σε ευρεία σύσκεψη στο μουσείο Τσιτσάνη, στα Τρίκαλα, η ολοκλήρωση της μελέτης αποκατάστασης των κτηρίων της πρώην ΤΑΞΥΠ «έχει μπει στις ράγες», εκτιμώντας ότι σε ορίζοντα τετραετίας το αργότερο, το Μουσείο θα λειτουργήσει.

Η κ. Μενδώνη αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων ήδη από το 2020 για την εκπόνηση των μελετών και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης (και με το ΥΕΘΑ) για τη χρήση του χώρου και την ανάδειξή του.

Μάλιστα προσφάτως και συμπληρωματικά με το Μουσείο, ο Δήμος Τρικκαίων δημοσιοποίησε και τον διαγωνισμό για:

– την πλήρη ανάδειξη του υπερκείμενου λόφου του προφήτη Ηλία με έμφαση στο περιβάλλον, στην εκπαίδευση για αυτό και στην τοπική γαστρονομία,

– τη δημιουργία Διαδραστικού Χώρου Τεχνολογίας, δίπλα από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Επίσης υ Υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου Τρίκκης, με τα ήδη εκτελούμενα έργα, καθώς και σε ένα άλλο πολύ σημαντικό για τον Δήμο Τρικκαίων έργο, την ανάδειξη του μύθου του Ασκληπιού. Ο Δήμος, εξάλλου, έχει ήδη προχωρήσει έργα και μελέτες για τη δημιουργία του Ψηφιακού Μουσείου – Ασκληπιείου στο Πρίνος, αναδεικνύοντας ακριβώς τον μύθο του πρώτου γιατρού της ανθρωπότητας, του θεού της Ιατρικής.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα