ΤΕΕ Πελοποννήσου: «Άμεση στελέχωση των Υπηρεσιών Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.)»

Το ΤΕΕ Πελοποννήσου απέστειλε επιστολή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και ζητά την άμεση και πλήρη στελέχωση των Υπηρεσιών Δόμησης, στηρίζοντας τα αιτήματα της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ.

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος Χαρίκλεια Δ. Τσιώλη στην επιστολή της αναφέρει:

«Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,  το ΤΕΕ Πελοποννήσου, αρωγός διαχρονικά στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τα μέλη του Μηχανικούς στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, υποστηρίζει τα αιτήματα της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αναφορικά με την υποστελέχωση των Υπηρεσιών Δόμησης σε ανθρώπινο δυναμικό.

Οι Υ.ΔΟΜ. λειτουργούν με ελλιπέστατο προσωπικό, κάτω από τον ελάχιστο αριθμό που θέτει ο Νόμος, χωρίς να διαθέτουν πολύ συχνά τις απαιτούμενες ειδικότητες Μηχανικών και πολλές φορές με παράλληλα καθήκοντα των συναδέλφων σε άλλες τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου ή ακόμα και σε διάφορες Επιτροπές και Συμβούλια.

Παρόλα αυτά και υπό αυτές τις συνθήκες καλούνται οι Μηχανικοί του Δημοσίου να ανταποκριθούν στο μεγάλο φόρτο εργασίας τους με συνέπεια και εντός των ασφυκτικών προθεσμιών που τίθενται από τη Νομοθεσία.

Υπενθυμίζουμε δε ότι 5 χρόνια μετά την ισχύ του Ν.4495/2017 ακόμα εκκρεμούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τις υπαγωγές αυθαιρέτων κατασκευών, οι αντίστοιχοι έλεγχοι στις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες χωρίς προέγκριση καθώς και η συγκρότηση των Παρατηρητηρίων.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Εάν πραγματικά επιζητούμε την προστασία του Περιβάλλοντος και του Δημοσίου Συμφέροντος, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει, εάν επιδιώκουμε την εύρυθμη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των πολιτών και των Μηχανικών-Ελευθέρων Επαγγελματιών, οφείλουμε να έχουμε Υπηρεσίες Δόμησης πλήρως στελεχωμένες μέσω προσλήψεων μονίμου προσωπικού αντίστοιχων ειδικοτήτων. Το ΤΕΕ Πελοποννήσου, στηρίζοντας τα αιτήματα της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, ζητά την άμεση επίλυση των χρόνιων αυτών προβλημάτων που συνεχώς επιδεινώνονται».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα