Συντήρηση και αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ναυπλίου

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε τη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, στο Ναύπλιο, στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και της ΔΕΥΑ Ναυπλίου, με αντικείμενο την συντήρηση και αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ναυπλίου.

Στο πλαίσιο του με προϋπολογισμό 560.000 ευρώ έργου – από τα οποία τα 400.000 θα καταβάλει η Περιφέρεια και τα 160.000 από τη ΔΕΥΑΝ θα γίνει αντικατάσταση τμήματος 2,1 χιλιομέτρων του κεντρικού αγωγού υδροδότησης από τη δεξαμενή Προφήτη Ηλία στη δεξαμενή Λευκακίων, επί της επαρχιακής οδού Ναυπλίου – Τολού (από τον κόμβο Αγίας Ελεούσας μέχρι τα Λευκάκια) καθώς και τμήματος του δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης που διέρχεται δίπλα στον εν λόγω αγωγό.

Η προγραμματική σύμβαση, που υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Γιώργο Καχριμάνη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου και του εντεταλμένου για αθλητικά θέματα περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Μαντζούνη- έρχεται λίγες ημέρες μετά την υπογραφή από τον περιφερειάρχη του εργολαβικού συμφωνητικού για τον αγωγό λυμάτων για την αντικατάσταση του αγωγού διάθεσης λυμάτων του Βιολογικού Καθαρισμού Αργους –Ναυπλίου με δαπάνη σε 1.037.757,50 ευρώ, σε εφαρμογή σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΥΑ Αργους – Μυκηνών, πέρυσι τον Φεβρουάριο.

Εξ άλλου, ο Π. Νίκας υπέγραψε σύμβαση με το ΚΤΕΛ Αργολίδας, για την μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία τους.

Προσεχώς… μαρίνα στο Ναύπλιο

Ο περιφερειάρχης  Π. Νίκας, εξ άλλου, σε δηλώσεις του, γνωστοποίησε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μετά την διαδικασία του Ελεγκτικού Συνεδρίου – και πάντως πριν τα Χριστούγεννα -, αναμένεται και η υπογραφή της ΣΔΙΤ για την μαρίνα στο Ναύπλιο.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή -στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ του ΠΕΠ Πελοποννήσου, στην Αρεόπολη- αποδέχθηκε την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προοίμιο της οποίας αποτελεί η γραμμή Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα