Στη φάση της δημοπράτησης το ανοικτό κολυμβητήριο Αγίας Παρασκευής

Ιστορική για την Αγία Παρασκευή χαρακτηρίζει ο Δήμος την 14η Δεκεμβρίου, καθώς έπειτα από 33 ολόκληρα χρόνια προσμονής και υπομονής, όπως αναφέρει, ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Αγίας Παρασκευής, ύψους 6.605.000 εκατομμυρίων ευρώ, παίρνει σάρκα και οστά.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής την ίδια μέρα, έγινε γνωστό πως η αποπεράτωση της εγκατάστασης μπήκε στη φάση δημοπράτησης. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, η ολοκλήρωση της υποδομής αναμένεται το καλοκαίρι του 2026.

Αναλυτικά η ενημέρωση 

«Η επανεκκίνηση των εργασιών στο κολυμβητήριο, με σκοπό να παραδοθεί στην πόλη και στους πολίτες μια νέα υπερσύγχρονη αθλητική εγκατάσταση αποτέλεσε και αποτελεί για τον δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, βασική προεκλογική του δέσμευση και καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του απέδειξε την αποφασιστικότητά του για να κάνει πράξη μία ακόμα δέσμευση του. Ο δήμαρχος, μαζί με τους συνεργάτες του, κατάφεραν να «ξεμπλοκάρουν» το έργο μέσω του νόμου 4495/2017 περί αυθαιρέτων κατασκευών.

Η μελέτη, που συνετάχθη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, περιλαμβάνει τη διατήρηση του υλοποιημένου «κελύφους» του κολυμβητηρίου, δηλαδή τη βασική υποδομή του κτίσματος και τους περιβάλλοντες χώρους, κάτι που θα απομειώσει σημαντικά το χρόνο οριστικής αποπεράτωσης.

Χρηματοδότηση εξ ιδίων πόρων και προσπάθειες ανεύρεσης νέων κονδυλίων

Η χρηματοδότηση της κατασκευής θα ξεκινήσει με ιδίους πόρους. Την ίδια στιγμή η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με φορείς του Δημοσίου για ανεύρεση νέων πηγών χρηματοδότησης.

Εξοικονόμηση ενέργειας – καμία επιβάρυνση στη γειτονιά

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο δεν θα είναι ενεργοβόρο καθώς θα εγκατασταθεί φωτοβολταϊκός σταθμός και μονάδα ΣΗΘΥΑ (Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης), τα οποία θα καλύπτουν πλήρως τις ενεργειακές ανάγκες του κολυμβητηρίου. Αναφορικά με τις θέσεις πάρκινγκ για την πρόσβαση με αυτοκίνητο, η σχετική μελέτη περιλαμβάνει θέσεις πάρκινγκ, όσες ακριβώς προβλέπει ο νόμος και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα στους περίοικους.

Μετά και την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, είναι ηλίου φαεινότερο πως η Αγία Παρασκευή γυρίζει σελίδα. Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης έργα ανάπτυξης, έργα πνοής βρίσκονται σε εξέλιξη, με τον Δήμαρχο να είναι αποφασισμένος η πόλη μας να υποδεχθεί το 2023 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για μια νέα, σύγχρονη Αγία Παρασκευή».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα