Στην Ελληνική Υδροκατασκευή έργα στο πεδίο ελιγμών του αεροδρομίου Νάξου

Στην Ελληνική Υδροκατασκευή ανατέθηκε η επέκταση και βελτίωση του πεδίου ελιγμών του αεροδρομίου της Νάξου. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα υπογραφεί και το τελικό πρακτικό Ελέγχου Δικαιολογητικών Προσωρινού Αναδόχου (Ελληνική Υδροκατασκευή Α.Ε.). Εν συνεχεία, η σύμβαση θα αποσταλεί για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου/αρχές Φεβρουαρίου θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση.

Το Αντικείμενο της σύμβασης θα περιλαμβάνει:

Επέκταση του διαδρόμου (Runway) προς νότο κατά 300μ., ώστε ο διάδρομος να αποκτήσει καθαρό μήκος 1.199μ. και 30μ. πλάτος.

Επέκταση του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών κατά 6.000 τμ. (80μ. βόρεια και 40μ. νότια).

Εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του υφιστάμενου πεδίου ελιγμών (διαδρόμου, τροχιοδρόμου, δαπέδου).

Διαπλάτυνση του υφιστάμενου τροχιοδρόμου από 15μ. σε 18μ. και διαμόρφωση εκατέρωθεν ερεισμάτων πλάτους 3,50μ. (Taxiway 2).

Κατασκευή δύο νέων συνδετήριων τροχιοδρόμων, ενός βόρεια και ενός νότια του υφιστάμενου τροχιοδρόμου, πλάτους 18μ. με εκατέρωθεν ερείσματα πλάτους 3,50μ.

Κατασκευή πέλματος στροφής (turnpad) για την αναστροφή των αεροσκαφών μετά το πέρας του επεκτεινόμενου τμήματος του διαδρόμου.

Κατασκευή εσωτερικής περιμετρικής οδού του αεροδρομίου, μήκους 3 χλμ. περίπου και πλάτους 5μ.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα