Σε εξέλιξη αντιπλημμυρικά έργα στην γέφυρα του Ξηριά στον Αλμυρό

Τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιπλημμυρική  προστασία στη γέφυρα του Ξηριά στον Αλμυρό επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μαζί με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και το Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο. Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες διευθέτησης, αποκατάστασης και ενίσχυσης των βάθρων στη γέφυρα ενώ το επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται οι απαραίτητες εργασίες οδικής ασφάλειας στη γέφυρα με πεζοδρόμια, στηθαία και ηλεκτροφωτισμό. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1.700.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στο πλαίσιο του ίδιου έργου ολοκληρώθηκε το προηγούμενο διάστημα η αποκατάσταση και διεύρυνση της υφιστάμενης γέφυρας στο Αϊδίνι.

«Επισκεφτήκαμε μαζί με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και το Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην γέφυρα του Ξηριά στον Αλμυρό. Στο Δήμο Αλμυρού η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ολοκληρώσει, δημοπρατήσει και έχει σε εξέλιξη έργα συνολικού προϋπολογισμού 22.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές. Αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε έργα που προστατεύουν ανθρώπους, υποδομές και το περιβάλλον,  έργα που συντηρούν και δημιουργούν θέσεις εργασίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα