Σε εξέλιξη έργα στη Κω που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στην Κω βρέθηκε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, για να επιβλέψει και να  παρακολουθήσει την πορεία των έργων υποδομών που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο νησί.

Από το Δημαρχείο ξεκίνησε την περιοδεία του ο περιφερειάρχης, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη εργασίας με τον δήμαρχο, Θεοδόση Νικηταρά και τους συνεργάτες του για τα έργα της επόμενης προγραμματικής περιόδου, του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου οι εργασίες προχωρούν. Εντός του Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η εργολαβία και η Περιφέρεια παραδίδει το έργο. Μαζί του βρέθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου & Νισύρου Ναθαναήλ, όπου διαπιστώθηκε από το σημείο ότι ο λόγος και η δέσμευση εκ μέρους της Περιφέρειας τηρήθηκε με ευλάβεια στο ακέραιο.

Επίβλεψη πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης και στο έργο ηλεκτροφωτισμού που εκτελείται σε όλο το Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί μέχρι την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου και το οποίο, με την ολοκλήρωσή του, θα αποτελεί το μεγαλύτερο συνεχόμενο φωτισμένο οδικό δίκτυο στην Ελλάδα.

Πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου η Περιφέρεια θα αναπλάσει και τον κυκλικό κόμβο του Διεθνούς Αερολιμένα Κω «Ιπποκράτης» με γενναία παρέμβαση, όπως δεσμεύτηκε ο Ππεριφερειάρχης κατά την αυτοψία του στο σημείο.

Ο περιφερειάρχης προχώρησε και στην εγκαινίαση των εργασιών αναστήλωσης του Τεμένους Γαζή Χασάν Πασά στο Πλατάνι, έργο που, ενώ δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, εντούτοις, υλοποιείται και αυτό με τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση από πλευράς της Περιφέρειας. Το «παρών» στην εκδήλωση εγκαινίων έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Καλαντζής. Τον Γενικό Γραμματέα, τους επίσημους προσκεκλημένους και πλήθος κόσμου καλωσόρισε η πρόεδρος του ΒΑΚΟΥΦ Κω, Ελβάν Κοτζαογλάν δηλώνοντας χαρούμενη που έφτασε η στιγμή, την οποία περίμεναν οι μουσουλμάνοι του νησιού.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα