Προχωρά η κατασκευή του ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη προϋπολογισμού 782.000 ευρώ

Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης η σύναψη και οι όροι του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου για κατασκευή του ΚΑΠΗ Κάτω Πεύκης συνολικού προϋπολογισμού 782.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Είχε προηγηθεί η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, που θα χρηματοδοτήσει το έργο, ενώ το επόμενο βήμα είναι ο έλεγχος νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Για την κατασκευή του νέου ΚΑΠΗ το Υπουργείο Εργασίας έχει παραχωρήσει στον Δήμο ακίνητο ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στην περιοχή της  Κάτω Πεύκης, ενώ με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η κατασκευή έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας. Το κτήριο είναι συνολικού εμβαδού 400 τετραγωνικών μέτρων και αναμένεται να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της Τρίτης Ηλικίας της περιοχής.

Τάσος Μαυρίδης: «Είναι ένα μεγάλο έργο για την Τρίτη Ηλικία»

Ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης αναφερόμενος στο θέμα τόνισε: «Η ανέγερση του ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη που αποτελεί δέσμευσή μας και πάγιο αίτημα των πολιτών προχωρά. Είναι ένα μεγάλο έργο για την Τρίτη Ηλικία και γενικότερα για τον Δήμο μας. Μετά την παραχώρηση του οικοπέδου από τον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, τον οποίον ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά, εξελίσσεται κανονικά η διαδικασία από εμάς και την Περιφέρεια Αττικής, που χρηματοδοτεί την κατασκευή.

Η συνεργασία με τον Γιώργο Πατούλη, τον οποίο επίσης ευχαριστούμε, και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι εξαιρετική. Η μεταξύ μας προγραμματική σύμβαση έχει εγκριθεί από τις Οικονομικές Επιτροπές Περιφέρειας και Δήμου, ενώ μετά τον έλεγχο νομιμότητας της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία. Με μεθοδικότητα και προγραμματισμό προχωράμε στην ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου, που απαιτούσε συνεργασία Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δήμου για να υλοποιηθεί. Στην παραπληροφόρηση και στην ισοπέδωση απαντάμε με έργα!».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τους Δήμους  στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα