Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την επέκταση του Μετρό προς Ίλιον

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η επέκταση του μετρό της Αθήνας προς το Ίλιον. Ο διαγωνισμός για την επέκταση της Γραμμής 2 με τρεις νέους σταθμούς, συνολικού ύψους 682 εκατ. ευρώ, κάνει ντεμπούτο για τα έργα υπδομών στο 2023. Περιλαμβάνει εκτός από την κατασκευή της νέας γραμμής και την επέκταση του αμαξοστασίου στον Ελαιώνα που θα είναι απαραίτητη για την καλύτερη κυκλοφορία του δικτύου όταν λειτουργήσουν και οι νέοι σταθμοί.

Ειδικότερα, όπως αναγράφεται στην περίληψη της πρόσκλησης ενδιαφέροντος, στο αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνονται η μελέτη και κατασκευή τριών επιμέρους αντικειμένων. Αυτά αφορούν στην επέκταση της γραμμής κατά περίπου 4 χλμ. προς το Ίλιον με τρεις νέους σταθμούς σε Παλατιανή, Ίλιον και Άγιο Νικόλαο και τα αντίστοιχα φρέατα αερισμού, καθώς και ενός σταθμού μετεπιβίβασης. Επίσης, στην επέκταση του Αμαξοστασίου του Ελαιώνα και την αναβάθμιση-αντικατάσταση υφιστάμενων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων των Γραμμών 2 & 3 του μετρό της Αθήνας.

Κατεβάστε ΕΔΩ την Περίληψη της Πρόσκλησης σε μορφή .pdf (207 ΚΒ)

Κατεβάστε ΕΔΩ την Προκήρυξη σε μορφή .pdf (184 ΚΒ)

Κατεβάστε ΕΔΩ την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος σε μορφή .pdf (780 ΚΒ)

Κατεβάστε ΕΔΩ το Πληροφοριακό Τεύχος σε μορφή .pdf (322 ΚΒ)

Κατεβάστε ΕΔΩ τα Σχέδια σε μορφή .zip (17,2 ΜΒ)

Κατεβάστε ΕΔΩ το Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Σύμβασης (ΕΕΕΣ) σε μορφή .zip (60,4 ΚΒ).

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα