Παράταση στον διαγωνισμό για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων της Κέρκυρας

Παράταση έλαβε ο διαγωνισμός για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο νησί της Κέρκυρας. Η νέα ημερομηνία για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού είναι στις 24/01/2023 και η αποσφράγιση θα πραγματοποιηθεί στις 01/02/2023.

Η καταληκτική ημερομηνία ήταν στις 17/01/2023 και η αποσφράγιση ήταν προγραμματισμένη λίγες ημέρες αργότερα.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων, συνολικής δυναμικότητας 35.000 τόνων Αστικών Σύμμεικτων Αποβλήτων (ΑΣΑ) ανά έτος. Περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες υποδομές και την προμήθεια κινητού εξοπλισμού. Επιπροσθέτως, επειδή είναι αναγκαία η προώθηση συστημάτων για την επεξεργασία οργανικών απόβλητων, με χωριστή συλλογή των οργανικών απόβλητων από μαζικά σημεία εστίασης ή και νοικοκυριά (οργανικά κουζίνας) καθώς και άλλων οργανικών απόβλητων (πράσινα κ.λπ.), εντός του ως άνω γηπέδου θα κατασκευαστεί και Μονάδα Επεξεργασίας Προδιαλεγμένου Οργανικού Κλάσματος δυναμικότητας 12.500 τόνων ετησίως.

Επίσης, περιλαμβάνει την εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής, την προμήθεια κινητού εξοπλισμού και τη δοκιμαστική λειτουργία του έργου για 6 μήνες. Στο αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνεται και η κανονική λειτουργία της υποδομής για έξι έτη.

Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ιονίων Νήσων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 64,6 εκατ. ευρώ (80 εκατ. αξία με ΦΠΑ), καθώς υπάρχει το δικαίωμα προαίρεσης που ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) από την πλευρά της Αναθέτουσας Αρχής.

Η σύμβαση χωρίς την εφαρμογή του δικαιώματος προαίρεσης αγγίζει τα 34 εκατομμύρια ευρώ (42,1 εκατ. αξία με ΦΠΑ).

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα