Ξεκινά η κατασκευή τελεφερίκ στο Κάστρο της Μονεμβασιάς

Υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ.  Θεόδωρο Σκυλακάκη,  η απόφαση χρηματοδότησης (ΑΔΑ: ΨΨΖΩΗ-ΦΕΤ) από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση αναβατορίου ατόμων για το κάστρο της Μονεμβασίας και συνοδά έργα» συνολικού προϋπολογισμού 6.800.360,00 €.

Η δημοτική Αρχή εκπόνησε την προμελέτη του έργου σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Πάρνωνα Α.Ε. και  εξασφάλισε τις απαραίτητες εγκρίσεις προκειμένου ο φάκελος να είναι πλήρης για να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η πράξη αφορά: α) Στην προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία Αναβατορίου – Τελεφερίκ αντιστρεπτής λειτουργίας στο κάστρο της Μονεμβασιάς, β) Στην εκπόνηση και εφαρμογή μελετών διαμόρφωσης δικτύου διαδρομών περιήγησης και γ) Στην αποκατάσταση της ανωδομής του τμήματος τείχους της Άνω Πόλης της Μονεμβασίας στη θέση άφιξης του αναβατορίου.

«Πρόκειται για ένα οραματικό έργο ανάπτυξης και αναβάθμισης του Κάστρου Μονεμβασίας με σεβασμό στο χώρο, το τοπίο και το περιβάλλον, με το οποίο θα εξασφαλίζεται  πρωτίστως  η  πρόσβαση εμποδιζομένων ατόμων, καθώς και ατόμων με κινητικές δυσκολίες στην Άνω Πόλη Μονεμβασίας και η ταχύτερη προσέγγιση σε αυτή στο πλαίσιο της αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και μεταφοράς υλικών για τη συντήρηση των μνημείων της Άνω Πόλης» αναφέρει η ανακοίνωση.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα