Νίκος Διάκος: Σε οικονομική «ασφυξία» οι εργολήπτες δημοσίων έργων

Σε οικονομικό «στραγγαλισμό» οδηγούνται οι εργολήπτες δημοσίων έργων, καθώς όπως υποστηρίζουν η παύση πληρωμών τους δημιούργησε πολλά προβλήματα. Δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, όπως λένε, τις οποίες το ίδιο το Κράτος, το οποίο δεν τους πληρώνει, απαιτεί στην ώρα τους.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Νομού Ηλείας, Νίκος Διάκος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς όπως υποστηρίζει σε συνεντεύξεις του, κινδυνεύουν πλέον πολλοί συνάδελφοί του να χάσουν ακόμη και τις ρυθμίσεις που έχουν κάνει για οφειλές δανείων εισφορών κλπ.

Διαβάστε τις δηλώσεις του κου Διάκου

-Η «στάση» και η απαίτηση

Να υπενθυμίσουμε ό,τι πρόσφατα η  ΠΕΣΕΔΕ  απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή με θέμα την κατάργηση της βασικής αρχής της αναθεώρησης της εργασίας στις δημόσιες συμβάσεις έργων.

Όπως τονίζει στην επιστολή της η Πανελλήνια Ένωση Εργοληπτών Δημοσίων Έργων ζητά την παρέμβαση του υπουργού, προκειμένου να «αποκατασταθεί, έστω και μερικώς, η ισορροπία στις δημόσιες συμβάσεις έργων και να εξασφαλισθεί η ομαλή ολοκλήρωσή τους. Σας υπενθυμίζουμε ότι, η εμμονή στην συνέχιση των συμβάσεων είναι αντίθετη στην καλή πίστη και στα συναλλακτική ήθη, διότι έχει ανατραπεί το δικαιοπρακτικό θεμέλιο, στο οποίο βασίστηκαν οι οικονομικές προσφορές των Αναδόχων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ όλη την επιστολή. 

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα