Νέο κλειστό σχολικό γυμναστήριο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης αξίας 870.000 ευρώ

Το νέο κλειστό σχολικό γυμναστήριο του μεγαλύτερου σχολικού συγκροτήματος του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, όπου στεγάζονται το 2ο Λύκειο, το 1ο και 2ο Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ, εγκαινίασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής. 

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Α’ Αντιπρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, κ. Εμμανουήλ Ιωαννίδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, οι αντιπεριφερειάρχες κ. Πάρις Μπίλιας και κ. Κώστας Γιούτικας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Α Θεσσαλονίκης, κ. Κώστας Γκιουλέκας, κ. Στράτος Σιμόπουλος, κ. Δημήτρης Κούβελας, ο βουλευτής Β Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Βασίλης Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, κ. Ζήσης Ιωακείμοβιτς, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β Θεσσαλονίκης, κ. Θωμάς Βρανός και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, κ. Νίκος Πατσέας. 

Στο ξεκίνημα της τοποθέτησης του ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό με την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στον κ. Τζιτζικώστα λέγοντας «αγαπητέ Απόστολε σήμερα μας τιμάς με την παρουσία σου και έδειξες ψυχραιμία, σθένος και σοβαρότητα, κάτι το οποίο πολλές φορές λείπει από την πολιτική ζωή του τόπου». O Υπουργός αναφέρθηκε στη δραστηριότητα του κ. Κυρίζογλου στο Δήμο, καθώς και στην ιερή πνευματική καθοδήγηση ενός πραγματικού Ποιμενάρχη, του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβα. 

«Το έργο για το νέο κλειστό σχολικό γυμναστήριο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2021 και όπως βλέπετε, σε διάστημα λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, παραδόθηκε προς χρήση», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Αναφέρθηκε και στο δεύτερο κλειστό σχολικό γυμναστήριο που θα παραδοθεί τις επόμενες εβδομάδες, στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται το 7ο Δημοτικό, το 3ο Γυμνάσιο και το Εσπερινό Γυμνάσιο. Ένα έργο, που επίσης υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2021 – τον Ιούλιο – και επίσης παραδίδεται σε λειτουργία εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί. 

Απαρίθμησε επίσης τα υπόλοιπα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα στην κατασκευή της νέας πεζογέφυρας πριν τον Νέο Επιβατικό Σταθμό Θεσσαλονίκης. Η υλοποίηση του έργου αυτού θα ξεκινήσει από τον ΟΣΕ το προσεχές διάστημα. 

Αλλά και στην ανέγερση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για το 5ο Δημοτικό Σχολείο, ένα από τα 17 νέα σχολικά συγκροτήματα που υλοποιούνται μέσω ΣΔΙΤ στην Κεντρική Μακεδονία. Καθώς και στην αναβάθμιση των εξωτερικών χώρων στο 6ο Δημοτικό, όπως και στην ανέγερση διδακτηρίου στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο – Λύκειο. 

«Επικρατεί συχνά ως αντίληψη ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ασχολείται μόνο με τα πολύ μεγάλα έργα. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι στο σχέδιο που έχουμε εκπονήσει και υλοποιούμε εδώ και τρία χρόνια, συμπεριλαμβάνονται και εκατοντάδες μικρότερα έργα, αλλά πολύ σημαντικά έργα που δίνουν λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών», τόνισε ο κ. Καραμανλής, 

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε ότι τα έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή αποτελούν ουσιαστικά έναν σημαντικό κρίκο του σχεδίου που υλοποιεί μεθοδικά και με αποφασιστικότητα η Κυβέρνηση, ώστε η Θεσσαλονίκη να γίνει πραγματικά το κέντρο των Βαλκανίων. 

«Με την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης, που στόχος μας είναι να το παραδώσουμε τέλος του 2023. 

Με τις επεκτάσεις προς τα εδώ, προς τα δυτικά, που πλέον δεν αποτελούν μία υπόσχεση, αλλά γίνονται με σοβαρότητα και συστηματικότητα, αφού ωριμάζουμε όλες τις μελέτες. 

Με την υπερσύγχρονη εναέρια Περιφερειακή Οδό, το flyover. Με την οδική και σιδηροδρομική σύνδεση του 6ου προβλήτα. 

Όλα αυτά τα έργα μαζί με την αναβάθμιση του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου βάζουν τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο», επισήμανε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: 

«Αυτό που θέλω να πω, με απόλυτη ειλικρίνεια, είναι ότι το ενδιαφέρον μας για τη Θεσσαλονίκη δεν είναι ευκαιριακό. Είναι πραγματικό και γνήσιο. 

Δεν είναι μεγάλα λόγια. Είναι τα έργα που όλοι βλέπουμε να υλοποιούνται.  Γιατί, φίλες και φίλοι, εμείς οι Μακεδόνες ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα τον τόπο μας. Ξέρουμε τη δυναμική που διαθέτει. Και γνωρίζουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε και αυτό κάνουμε».

Λ. Κυρίζογλου: «Το έργο αποτελεί ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για την τοπική κοινωνία»

«Ευχαριστούμε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και τους συνεργάτες του στο υπουργείο για την ευαισθησία που δείχνουν στον Δήμο μας, στη Δυτική Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Θεσσαλονίκη. Το νέο σύγχρονο κλειστό σχολικό γυμναστήριο αποτελεί ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για την τοπική κοινωνία του Δήμου μας καθώς η λειτουργία του θα εξυπηρετεί μαθητές αλλά και συμπολίτες μας» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της δημιουργίας του καθώς είναι το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα του Δήμου μας και θα εξυπηρετεί 1.000 μαθητές στον πρωινό κύκλο λειτουργίας των σχολείων (4 σχολεία: 2ο Γενικό Λύκειο, Επαγγελματικό Λύκειο, 1ο και 2ο Γυμνάσια).

Το νέο κλειστό σχολικό γυμναστήριο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Το νέο κλειστό σχολικό γυμναστήριο, προϋπολογισμού 870.000 ευρώ, κατασκευάσθηκε από την ΚΤΥΠ Α.Ε. με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). 

Αποτελείται από τον αγωνιστικό χώρο με την κερκίδα, επιφάνειας 567,28 τμ, και από βοηθητικούς χώρους, όπως αποδυτήρια, τουαλέτες, γραφείο και λεβητοστάσιο, επιφανείας 68,90 τμ. Η συνολική επιφάνεια του γυμναστηρίου είναι 636,18 τμ. Η κερκίδα, με πλαστικά καθίσματα, είναι χωρητικότητας 120 θέσεων.

Ο αγωνιστικός χώρος σχεδιάστηκε με βάση τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για γήπεδο που θα εξυπηρετεί σχολικούς αγώνες και προπονήσεις.

Το έργο περιλαμβάνει πλήρη κατασκευή υδραυλικών, ύδρευση – αποχέτευση -όμβρια, σύστημα θέρμανσης καύσιμου αερίου και κλιματισμού, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, σύστημα φωτοβολταϊκών 5,00Kwp, σύστημα αλεξικέραυνου και κατασκευή ενεργητικής πυροπροστασίας.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα