Νέα πίστα motocross στην Ελλάδα – Πού θα κατασκευαστεί

Την κατασκευή μιας νέας πίστας motocross στη Μεγαλόπολη ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στο πλαίσιο της Παρουσίασης του Αναπτυξιακού Προγράμματος Πελοποννήσου.

Παρουσία του Πρωθυπουργού, Κώστα Μητσοτάκη και του Λευτέρη Αυγενάκη υπεγράφη η σύμβαση για τη δημιουργία πίστας motocross στη Μεγαλόπολη, η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφορά για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Η πίστα στη Μεγαλόπολη, που βρίσκεται εντός έκτασης η οποία σήμερα ανήκει στην ιδιοκτησία της ΔΕΗ ΑΕ, πρόκειται να μεταβιβαστεί στην εταιρεία ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ακολούθως, η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης που θα συνυπογραφεί, θα συνεργασθεί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Υφυπουργείο Αθλητισμού για την κατασκευή νέας πίστας που θα αποτελέσει διεθνές κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού (για αγωνιστική μοτοσυκλέτα, 4×4, mountain bike και άλλες δράσεις εκμάθησης μηχανοκίνητων αθλημάτων και Οδικής Ασφαλείας), με όλες τις απαραίτητες υποδομές λειτουργικής εγκατάστασης.

Για τη κατασκευή υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας, με αντικείμενο την αξιοποίηση του νυν χώρου, της πίστας Motocross στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Με το Μνημόνιο Συνεργασίας, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, αναλαμβάνει:

• να εξετάσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης Μελετών και Έργων κατασκευής ή/και ανακαίνισης της πίστας, μέσω της ένταξής τους σε προγράμματα χρηματοδότησης,

• να εξετάσει την υπογραφή απαιτούμενων προγραμματικών συμβάσεων για την εκπόνηση των Μελετών και τη διενέργεια των παραπάνω Έργων, με την Περιφέρεια ή άλλον αρμόδιο φορέα,

• να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη πίστα για την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με την φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων (εθνικών, ευρωπαϊκών, διεθνών) όλων των ηλικιακών κατηγοριών και με την διοργάνωση πλήθους δράσεων για το ευρύ κοινό, σχετικά με την εκμάθηση μηχανοκίνητων αθλημάτων, οδηγικής συμπεριφοράς κλπ.

• να συνεργάζεται με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στηρίζοντας ενεργά τις πρωτοβουλίες της για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή και να συνδράμει στην πρωτοβουλία ανάδειξής της ως αθλητικού προορισμού, υψηλών προδιαγραφών, με διοργανώσεις ποικίλων αθλητικών και εν γένει πολιτιστικών γεγονότων.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας, αναλαμβάνει:

• τη συντήρηση της έκτασης, μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης με τη ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ,

• να συνεργάζεται με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, για την αξιοποίηση της πίστας, εξετάζοντας τη δυνατότητα χρηματοδότησης ή συνχρηματοδότησης έργων κατασκευής ή ανακαίνισής της.

• να συνδράμει την ΓΓΑ, στη διεξαγωγή ή διεκδίκηση, οποιασδήποτε αθλητικής διοργάνωσης, ιδίως σχετικά με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα