Μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων στο Καρπενήσι

Με απόφαση την οποία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός εντάσσεται η πράξη: «ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ (3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ) ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας: «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς».

Αντικείμενο της πράξης είναι η εκπόνηση μελετών για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος (3ο Δημοτικό και 2ο Γυμνάσιο) στον «Προφήτη Ηλία» του Δήμου Καρπενησίου. Τα υπό μελέτη σχολικά κτίρια κατατάσσονται στην κατηγορία «Δ΄» (σ.σ. ενεργειακά μη αποδοτικά), ενώ μετά τις προτεινόμενες παρεμβάσεις αναμένεται να ανήκουν στην ενεργειακή κλάση «Β+»

Συγκεκριμένα, στο κάθε κτίριο προβλέπεται να γίνουν ενεργειακές παρεμβάσεις, όπως η τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου και στο δώμα, η τοποθέτηση θερμομόνωσης στέγης ή οριζόντιας οροφής κάτω από τη στέγη (σ.σ. η επιλογή της βέλτιστης μεθόδου θα αποσαφηνιστεί κατά την μελέτη) και η αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων με θερμοδιακοπτόμενα αλουμινίου με διπλό υαλοπίνακα.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και δικαιούχος είναι ο Δήμος Καρπενησίου. Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 157.059,95 ευρώ και καλύπτει πλήρως το κόστος της πράξης.

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Καρπενησίου και εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότηση των απαραίτητων μελετών, κάνοντας το καθοριστικό πρώτο βήμα για την αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος, όπου στεγάζεται το 3ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο  Γυμνάσιο Καρπενησίου. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Καρπενησίου, ο οποίος προωθεί μια απολύτως αναγκαία παρέμβαση για την εξοικονόμηση ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά πάνω απ’ όλα την ποιότητα του σχολικού περιβάλλοντος!».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα