Μελέτες για την παράκαμψη των Δελφών – Συμβασιοποίηση του οδικού έργου Μπράλος – Άμφισσα

Τη συμβασιοποίηση του οδικού έργου Μπράλος – Άμφισσα, τη δημιουργία εργοταξίων στο τμήμα Γραβιά – Μεταλλεία Βωξίτη αλλά και την εκκίνηση των μελετών για την παράκαμψη Δελφών, ανακοίνωση με μήνυμά του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Tο μήνυμά του έχει ως εξής: «Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επισκεφθήκαμε την Άμφισσα συμμετέχοντας σε κυβερνητικό κλιμάκιο και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τα έργα υποδομών που υλοποιούνται στην περιοχή και δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής.

Από την πρώτη στιγμή στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών θέσαμε προτεραιότητα να βγάλουμε την Φωκίδα από την ιδιότυπη απομόνωση.

Σήμερα, «τρέχουμε» στην περιοχή σημαντικά έργα:

Το «Μπράλος – Άμφισσα», που αναμένεται να συμβασιοποιήσουμε το αμέσως προσεχές διάστημα, θα μειώσει τους χρόνους μετακίνησης, θα αυξήσει την οδική ασφάλεια και τη συνδεσιμότητα ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Το οδικό τμήμα από το Τέλος Παράκαμψης Γραβιάς έως τον Ισόπεδο Κόμβο Μεταλλείων Βωξίτη θα έχει εργοτάξια έως τις αρχές του 2023.

Παράλληλα, συζητήσαμε για την παράκαμψη των Δελφών, ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Οι σχετικές μελέτες θα ανατεθούν το προσεχές διάστημα.

Η συνολική παρέμβασή μας στην Φωκίδα,αναδεικνύει τον αναπτυξιακό χαρακτήρα και τα σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη του συνολικού σχεδιασμού μας».

Διαβάστε: 600 εκατ. στη Φωκίδα για δημόσιες επενδύσεις και υποδομές

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα