Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Ακυρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση του 67% του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με αναλυτικά δημοσιεύματα την Δευτέρα, τελικά το ελληνικό δημόσιο αποφάσισε να διατηρήσει τον έλεγχό του σε αυτή την φάση. Ως αιτίες – σύμφωνα με την Αυγή – περιγράφονται οι μεγάλες αλλαγές στο ενεργειακό, οικονομικό και διπλωματικό τοπίο μετά τις εξελίξεις που πυροδότησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και η διεύρυνση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι στην παρούσα συγκυρία η Αλεξανδρούπολη είναι τόσο μεγάλης στρατηγικής, γεωπολιτικής και ενεργειακής σημασίας για τη χώρα μας, ώστε πρέπει να παραμείνει στη κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει και τη δυνατότητα να αναπτύξει το λιμάνι και να αξιοποιήσει πλήρως όλες του τις δυνατότητες».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα των ΝΕΩΝ σχετικά με τη ματαίωση του διαγωνισμού για την πώληση του λιμανιού. «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επεκταθώ πολύ περισσότερο γιατί στην παρούσα συγκυρία δεν βλέπαμε το λόγο να πουληθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε κάποιον ξένο επενδυτή», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα