Κατασκευή Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Αγία Παρασκευή

Στη κατασκευή κοινωνικής δομής προχωρά ο Δήμος Αγίας Παρασκευής. Τη Τετάρτη 26 Απριλίου ο δήμαρχος της πόλης,  Βασίλης Ζορμπάς υπέγραψε τη σύμβαση για τη μελέτη κατασκευής της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.  Όπως τόνισε ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, «πρόκειται για ένα έργο ζωής για την πόλη, το οποίο θα προσφέρει ουσιαστικές λύσεις στα άτομα με αναπηρία καθώς και στο στενό συγγενικό τους περιβάλλον».

Η σκοπιμότητα της υποδομής, σύμφωνα με τη διοίκηση, τεκμηριώνεται από τα ακόλουθα στοιχεία και γεγονότα:

-Στην περιοχή «Πευκάκια», τμήμα του Ο.Τ. 455 (οικόπεδο 01), ιδιοκτησίας του Δήμου και συνολικής επιφάνειας 2.378,59 τ.μ. επί των οδών Αριστοφάνους, Σόλωνος και Επαμεινώνδα, έχει χαρακτηριστεί ως «Χώρος Πρόνοιας – Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρία» με την υπ’ αριθμ. 4429/291 Απόφαση της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης (ΦΕΚ 50/24-03-2016).
-Βασικός στόχος της ΣΥΔ είναι να ενισχύσει την ενεργό συμμετοχή των ενοίκων στην κοινωνική & κοινοτική ζωή, ανέφερε η ίδια ενημέρωση, προσθέτοντας ότι η δομή Θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της αυτονομίας των ενοίκων, βελτιώνοντας τις καθημερινές τους δεξιότητες και βοηθώντας τους να ζήσουν ανεξάρτητα από τις οικογένειές τους, αναβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα ζωής τόσο των ενοίκων όσο και των συγγενών τους.

«Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Αγίας Παρασκευής θα αποτελέσει ένα σύγχρονο κέντρο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, το οποίο θα παρέχει ολοκληρωμένες, ποιοτικές υπηρεσίες εξειδικευμένης επιστημονικής θεραπευτικής υποστήριξης σε άτομα με Nοητική Yστέρηση με στόχο την υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των φιλοξενούμενων καθώς και στην εξασφάλιση ανεξάρτητης και αξιοπρεπούς διαβίωσης με ενεργή ένταξη στο κοινωνικό περιβάλλον», σημείωσε η δημοτική Αρχή, προσθέτοντας: «Το έργο για την ανέγερση της ΣΥΔ είναι μία καινοτόμα δράση, καθώς θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο δημόσιο κέντρο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, το οποίο θα παρέχει ολοκληρωμένες, ποιοτικές υπηρεσίες εξειδικευμένης επιστημονικής θεραπευτικής υποστήριξης.

«Παρόμοιες δράσεις για τη δημιουργία αντίστοιχων δημόσιων μονάδων/στεγών δεν υπάρχουν αρκετές στην Ελλάδα», σημείωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, προσθέτοντας ότι το κόστος της εν λόγω σύμβασης ανέρχεται στα 4.240.644 ευρώ.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα