Εργασίες επισκευής δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Ρεθύμνου

Αποκαθίσταται η λειτουργία του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον οικισμό Πρασσών Ρεθύμνου, μετά την  υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη με τον ανάδοχο εργολάβο, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Άγγελου Μαλά.

Οι επεμβάσεις επισκευής του δικτύου κρίθηκαν απαραίτητες αφού όπως διαπιστώθηκε από αυτοψίες που διενήργησαν στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου αλλά και από τη συνεργασία τους με το τοπικό συμβούλιο Πρασσών και τους κατοίκους του οικισμού, αφενός σημειώνονται συχνές διακοπές λειτουργίας του φωτισμού λόγω βραχυκυκλωμάτων, κυρίως κατά τη χειμερινή περίοδο και, αφετέρου εντοπίστηκαν διαβρώσεις και φθορές στα φωτιστικά σώματα και σε άλλα στοιχεία των εγκαταστάσεων.

Οι προγραμματισμένες εργασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων στεγανοποίηση υπόγειων διακλαδώσεων καλωδίων, αντικατάσταση επίτοιχων φωτιστικών, κατασκευή νέων φρεατίων επίσκεψης, αντικατάσταση καλυμμάτων φρεατίων και καλωδιώσεων κ.α

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους με τον ανάδοχο στο πλαίσιο της υπογραφής σχετικής σύμβασης, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος του έδωσαν γενικές κατευθύνεις για το χρονοδιάγραμμα και την ορθή εκτέλεση του έργου, με έμφαση στην ποιότητα και την ασφάλεια και του συνέστησαν να διατηρεί, καθ όλη τη διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών, στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο του Οικισμού και τον επιβλέποντα Μηχανικό από πλευράς Δήμου, οι οποίοι γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του Οικισμού σε επίπεδο ηλεκτροφωτισμού και μπορούν να τον διευκολύνουν με τις υποδείξεις τους.

Σημειώνεται ότι, το έργο έχει προϋπολογισμό 160.000 €, χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου κι εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μετά από 4 μήνες.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα