Εργασίες ανακατασκευής του Κλειστού Γηπέδου Ιτέας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και προχωρά πλέον στην υλοποίηση του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΕΛΥΦΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΙΤΕΑΣ», προϋπολογισμού 1.435.205 ευρώ.

Για την υλοποίηση του έργου έχει προηγηθεί η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Δελφών, που είναι ο κύριος του έργου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία ανέλαβε τη χρηματοδότηση και τη δημοπράτηση.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών εξάλειψης προβλημάτων του φέροντος οργανισμού του υπάρχοντος κτιρίου, ώστε να εξασφαλιστεί η διαρκής χρήση του από τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής.

Προβλέπεται μεταξύ άλλων η αποξήλωση του υφιστάμενου φέροντος οργανισμού και της επικάλυψης, η κατασκευή νέων θεμελίων, η εγκατάσταση νέων πάνελ με επαρκή θερμομονωτική λειτουργία στο νέο μεταλλικό σκελετό, η κατασκευή νέων κερκίδων στην νότια πλευρά του γηπέδου, αλλά και η ανακατασκευή του χώρου των αποδυτηρίων λόγω των απαιτήσεων που ετέθησαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου και δήλωσε: «Μεριμνούμε για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη η Στερεά Ελλάδα. Παράλληλα, όμως, αφουγκραζόμαστε τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και παρεμβαίνουμε για να ανταποκριθούμε, όπως στην περίπτωση του Κλειστού Ιτέας.

Συνεργαστήκαμε με τον Δήμο Δελφών και αναλάβαμε ασμένως τη χρηματοδότηση του έργου, αρχικού προϋπολογισμού 1.435.205 ευρώ. Ολοκληρώσαμε ήδη τη δημοπράτηση και είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε σήμερα ότι ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής.

»Νέα θεμελίωση, κερκίδες και άλλες παρεμβάσεις, θα διαμορφώσουν ένα κλειστό γήπεδο, το οποίο θα καλύπτει τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ένα κλειστό γήπεδο αντάξιο των επιτυχιών που έχουν οι αθλητικοί σύλλογοι της Ιτέας».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα