Επιδοτήσεις για ηλιακούς θερμοσίφωνες – Σύντομα η υποβολή αιτήσεων

Ενισχύσεις συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ για την αντικατάσταση ηλεκτρικών από ηλιακούς θερμοσίφωνες θα παράσχει το νέο πρόγραμμα «Αλλάζω θερμοσίφωνα», το οποίο αναμένεται μέσα στο Μάρτιο.

Την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία, με την οποία παρέχεται στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας η εξουσιοδότηση για την προκήρυξη προγράμματος αντικατάστασης οικιακών συστημάτων παραγωγής ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) με ηλιοθερμικά συστήματα και για ανακύκλωση των αποσυρόμενων συσκευών μέσω συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο “Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα – Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και των αποκεντρωμένων διοικήσεων και για την ευζωία των ζώων συντροφιάς — Λοιπές επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών” που πρόκειται να εισαχθεί σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση.

Στη συνέχεια αναμένεται να δημοσιευτεί ο οδηγός του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα». Στο νέο πρόγραμμα του ΥΠΕΝ θα ισχύσουν εισοδηματικά κριτήρια, από τα οποία θα προκύπτει το ποσό της επιδότησης. Θα λειτουργήσει δηλαδή στα πρότυπα του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».

Θα τεθεί σε λειτουργία ειδική πλατφόρμα υποδοχής των αιτήσεων στο gov.gr, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Προϋπόθεση για την είσοδο τους στην πλατφόρμα είναι η πληκτρολόγηση των κωδικών του taxisnet.

Οικονομική ενημέρωση στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα