Εκπτώσεις: Νέα πλατφόρμα για τις καταγγελίες των καταναλωτών

Τον νέο τρόπο υπολογισμού των εκπτώσεων παρουσίασε η ηγεσία του Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, από την τρέχουσα εκπτωτική περίοδο, ως τιμή αναφοράς δεν θα λαμβάνεται η τρέχουσα τιμή ενός προϊόντος αλλά η χαμηλότερη τιμή που είχε το εν λόγω προϊόν τις τελευταίες 30 ημέρες.

Πρακτικός οδηγός για τις εκπτώσεις

Σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε ο έμπορος για καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια χρονικού διαστήματος όχι συντομότερο των τριάντα (30) ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Όταν το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά για λιγότερο από τριάντα (30) ημέρες, ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια χρονικού διαστήματος δέκα (10) ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Όταν η μείωση της τιμής αυξάνεται προοδευτικά, ως προγενέστερη τιμή νοείται η τιμή χωρίς τη μείωση της τιμής πριν από την πρώτη εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Οι καταγγελίες

Στον νέο ιστότοπο της Γενικής Διεύθυνσης Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου (Τομέας Προστασίας Καταναλωτή), μπορούν οι καταναλωτές να ενημερώνονται για τα δικαιώματα που απορρέουν από την καταναλωτική νομοθεσία που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των αρχών και να υποβάλλονται καταγγελίες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για την πλατφόρμα καταγγελιών και τον οδηγό για τις εκπτώσεις

Οικονομική ενημέρωση στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα