Διαγωνισμός για το έργο «Συντήρηση Κτιρίου Φιλαρμονικής Λευκάδας»

Προκηρύχθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας – μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) – ο διαγωνισμός για το έργο «Συντήρηση Κτιρίου Φιλαρμονικής Λευκάδας», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το αποθεματικό (ΚΑΠ) της Π.Ε. Λευκάδας.

«Το αρχιτεκτονικό και κτιριακό απόθεμα της παλιάς πόλης της Λευκάδας, αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας του νησιού μας. Ένα τέτοιο κτίριο είναι και το παλαιό Αρχοντικό Κοντάρη, που ανήκει και στεγάζει την Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας, όπου η Π.Ε. Λευκάδας, σε συνεργασία με Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας, προχωρά στη συντήρησή του.

Πρόκειται για ένα έργο, που από την πρώτη στιγμή τράβηξε την αμέριστη προσοχή μου, καθώς, παρότι αφορά ένα σημαντικό κτίριο και το αρχαιότερο σωματείο του νησιού μας, το βρήκαμε στο τεχνικό μας πρόγραμμα ως ‘επικεφαλίδα’, χωρίς επαρκείς πόρους και χωρίς καμία ωριμότητα, και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που με μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά το κάνουμε πραγματικότητα.

Για να φτάσουμε στην προκήρυξη του έργου χρειάστηκε μια μακρά και δύσκολή διαδρομή. Διπλασιάσαμε τον προϋπολογισμό του έργου σε 74.000 ευρώ. Εκπονήσαμε τις σχετικές μελέτες ώστε να διατηρηθεί αναλλοίωτο το αρχιτεκτονικό ύφος του κτιρίου και ο παραδοσιακός χαρακτήρας του. Εξασφαλίσαμε τις απαραίτητες εγκρίσεις από Αρχιτεκτονική Επιτροπή, Αρχαιολογία, κλπ. Ξεπεράσαμε νομικά προβλήματα και γραφειοκρατίες. Μεριμνήσαμε για την ένταξη του κτιρίου στον κατάλογο των νεότερων μνημείων της χώρας με ΦΕΚ. Υπογράψαμε Προγραμματική Σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού και πλέον ο διαγωνισμός είναι ‘στον αέρα’.

Με το εν λόγω έργο, προστατεύουμε ένα σημαντικό αρχιτεκτονικό μνημείο της Λευκάδας, με σεβασμό στο ύφος τόσο του ίδιου του κτιρίου όσο και του ιστορικού κέντρου της πόλης της Λευκάδας, και παράλληλα στηρίζουμε την Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας, ένα από τα σημαντικότερα κύτταρα του πολιτισμού του νησιού μας» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών είναι 21 Μαρτίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα