Διάκριση του Δήμου Λειψών για την ριζική ανάπλαση του λιμένα

Μία ακόμη σημαντική διάκριση προστέθηκε στη «φαρέτρα» του Δήμου Λειψών. Το Bronze βραβείο απέσπασε ο Δήμος στο πλαίσιο των Best City Awards 2023 στην κατηγορία των έργων ανάπλασης σχετικά με την «Προμήθεια Εξοπλισμού για την Αναβάθμιση του Αστικού Εξοπλισμού Ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Λειψών». Το βραβείο παρέλαβε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου, Ισιδώρα Κλάψη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της απονομής των βραβείων που πραγματοποιήθηκε τη  Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

«Στόχος του συγκεκριμένου έργου ήταν η αναβάθμιση του χώρου λιμένα του νησιού μας έτσι ώστε να γίνει όχι απλά ελκυστικότερος στον επισκέπτη, αλλά κυρίως πιο  βιώσιμος, καλαίσθητος και λειτουργικός στους μόνιμους κατοίκους και τα μικρά παιδιά. Η όψη του λιμένα των Λειψών άλλαξε ριζικά χάρη στην ολική ανάπλαση που επετεύχθη», επισήμανε ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

Τα έργα περιλάμβαναν την αντικατάσταση των φωτιστικών με φανούς που παραπέμπουν σε ένα πιο ιδιαίτερο και φιλόξενο περιβάλλον. Εγκαταστάθηκε επιδαπέδιο σκάκι που αποτελεί καθημερινό πόλο έλξης των παιδιών. Τοποθετήθηκαν νέα παγκάκια από φιλικά στο περιβάλλον υλικά, όπως ξύλο. Τέλος, συστοιχία καλλωπιστικών δένδρων ολοκλήρωσε την αλλαγή της εικόνας του λιμανιού, πλαισιώνοντας τη συστηματική προσπάθεια για προώθηση της «πράσινης» εικόνας του νησιού και την εξέλιξη ενός αυθεντικού τουριστικού προορισμού.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα