Δήμος Ωραιοκάστρου: Σύμβαση για την ανάπλαση της πλατείας Μελισσοχωρίου

Ένα εμβληματικό έργο που θα αναβαθμίσει το Μελισσοχώρι θέτει σε τροχιά υλοποίησης η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη στον Δήμο Ωραιοκάστρου. Στο Κοινοτικό Κατάστημα Μελισσοχωρίου υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου της ανάπλασης της πλατείας Μελισσοχωρίου από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη και τον Γρηγόρη Καλαμακίδη, πρόεδρο της εταιρείας «Μ.Κ. Τεχνικά Έργα», που ανέλαβε να υλοποιήσει το έργο.

Το έργο αφορά στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της πλατείας Μελισσοχωρίου και η δημοτική αρχή πέτυχε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση άνω των 430.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για την υλοποίησή του.

«Σήμερα είναι μεγάλη ημέρα χαράς για όλο τον Δήμο Ωραιοκάστρου! Στην Κοινότητα Μελισσοχωρίου υπέγραψα τη σύμβαση για την ανάπλαση της πλατείας. Ένα μεγάλο έργο, χρηματοδοτούμενο από το Πράσινο Ταμείο, που θα αναδείξει την ιστορικότητα της περιοχής και θα αναβαθμίσει την ποιότητας ζωής των κατοίκων. Ένα έργο για όλους τους πολίτες του Δήμου μας», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Η κεντρική αρχιτεκτονική ιδέα

Η κεντρική αρχιτεκτονική ιδέα της ανάπλασης της πλατείας Μελισσοχωρίου βασίζεται στην ανασύσταση της πλατείας και του τρόπου που αυτή βιώνεται και γίνεται αντιληπτή. Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου προβλέπεται η δημιουργία ενός ενιαίου χώρου, η ανάδειξη του πλάτανου και της βρύσης σε κεντρικό στοιχείο της πλατείας, η ενσωμάτωση των Ηρώων και η ένταξη της βιβλιοθήκης στη λειτουργία της πλατείας. Οι επεμβάσεις που θα γίνουν θα είναι ήπιες, καλαίσθητες, εντάσσονται αρμονικά στο περιβάλλον του οικισμού και οι κατασκευές θα γίνουν από υλικά ανθεκτικά στην ανθρώπινη χρήση, στις καιρικές συνθήκες και στο χρόνο.

Η νέα πλατεία θα έχει διαβάθμιση επιπέδων, θα εξυπηρετεί την κίνηση πεζών και οχημάτων, θα σχετίζεται με τα γύρω κτίρια και την ευρύτερη περιοχή και θα είναι εναρμονισμένη με το φυσικό περιβάλλον, τα πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία.

Προβλέπεται η δημιουργία ενός πολυλειτουργικού χώρου, ελκυστικού και φιλικού για κατοίκους και επισκέπτες, η αύξηση και ενοποίηση του ελεύθερου χώρου, η ανάπτυξη δυνατοτήτων για τη φιλοξενία μεγάλου αριθμού ατόμων (π.χ. εκδηλώσεις, φεστιβάλ), η εξυπηρέτηση των παρακείμενων λειτουργιών, η ενίσχυση της ιστορικής μνήμης και η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και πολιτισμού.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα