Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Έργο οδοποιίας και πεζοδρομίων 3,5 εκατ. ευρώ

Εντάχθηκε σε χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έργο οδοποιίας και πεζοδρομίων του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000€.

Πιο συγκεκριμένα με απόφαση που υπέγραψαν οι Αναπληρωτές Υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών Στέλιος Πέτσας και Θεόδωρος Σκυλακάκης ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης εντάσσεται  στο Πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας»  που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης με ποσό 2.800.000€, ενώ ο Δήμος θα συμβάλει με ίδιους πόρους 700.000€. Αυτό είναι το μέγιστο ποσό που μπορούσε να αιτηθεί ο Δήμος με βάση την πληθυσμιακή κατηγορία, στην οποία εντάσσεται.

Η αίτηση  που υποβλήθηκε συνοδευόταν από ολοκληρωμένη μελέτη, που οποία εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Το έργο αφορά σε εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και ανακατασκευής των πεζοδρομίων στις δύο δημοτικές ενότητες του Δήμου, προκειμένου να καταστεί ασφαλέστερη η κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και η προσπέλαση των πεζών και ιδίως των ατόμων με αναπηρία.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Διεκδικούμε κάθε διαθέσιμη πηγή χρηματοδότησης προκειμένου να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα στις δύο δημοτικές μας ενότητες.  Αυτό πράξαμε και με το Πρόγραμμα Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας του Υπουργείο Εσωτερικών από το οποίο εξασφαλίσαμε την ένταξη  ενός έργου συνολικού ύψους 3,5 εκατομμύρια ευρώ με βάση την ολοκληρωμένη μελέτη της Τεχνικής μας Υπηρεσίας. Με τη χρηματοδότηση, που εξασφαλίσαμε από το Ταμείο Ανάκαμψης θα βελτιώσουμε το οδόστρωμα και τα πεζοδρόμια σε πολυσύχναστα σημεία του Δήμου μας, έτσι ώστε να επιτύχουμε  την ασφαλή κίνηση των πεζών και των οχημάτων.».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα