Δήμος Καστοριάς: Aνακατασκευή της οδού Ορεστείων

Μία καίρια παρέμβαση για την πόλη της Καστοριάς θα ξεκινήσει με το πέρας της εορταστικής περιόδου και αφορά στη bελτίωση της Οδού Ορεστείων (από Ψαράδικα μέχρι τα Λύκεια), έργο για το οποίο ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο που προέκυψε μετά από δημοπρασία.

Η μελέτη περιλαμβάνει ασφαλτόστρωση, αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά led και τοποθέτηση στηθαίων σε μία σημαντική οδό που συνδέει το κέντρο της Καστοριάς με την Χλόη, με στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας των διερχόμενων οχημάτων και των πεζών. Παράλληλα, θα τοποθετηθεί φράχτης ανάσχεσης βραχοπτώσεων, προκειμένου να εξαλειφθούν πλήρως όλοι οι κίνδυνοι. Η μελέτη προβλέπει, επίσης, τη διατήρηση όλων των πλατάνων.

«Ξεκινά αμέσως μετά τις γιορτές ένα ακόμη μεγάλο έργο που αποσκοπεί στο να αλλάξει και να βελτιωθεί η εικόνα της Καστοριάς, όπου εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει καμία παρέμβαση. Ευχαριστώ και πάλι τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου που δίνουν «σάρκα και οστά» στον σχεδιασμό μας», σημείωσε κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης ο δήμαρχος Καστοριας.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και έχει προϋπολογισμό 1.220.000 ευρώ.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα